Goedkope leesbrilletjes zijn slecht!

De meeste mensen hebben vanaf middelbare leeftijd een leesbril nodig om dichtbij nog goed te kunnen zien. Het lezen van een boek of krant zonder bril wordt steeds moeilijker. Geen probleem: voor een paar euro  koop je een leesbrilletje in supermarkten en drogisterijen, want voor een leesbril bij de opticien moet je al snel veel geld neertellen. Maar deze zijn slecht voor het zicht en kunnen leiden tot hoofdpijn, wazig of dubbel zicht.

 

Een Britse consumentenorganisatie bestudeerde 14 exemplaren van zeven supermarkten of drogisterijen. De helft hiervan werden niet goed bevonden. Vooral de exemplaren voor mensen met een grote afwijking veroorzaakten het meeste ellende. Deze brillen kunnen tot wazig of dubbel zicht, hoofdpijn of vermoeide ogen leiden.

Het grootste probleem is dat de twee lenzen niet goed uitgelijnd zijn. Dit betekent dat de ene helder zicht geeft, maar de andere niet. Daarom raadt de organisatie mensen met een afwijking groter dan +2 aan twee minuten uit te trekken om te testen of de lenzen van hun bril wel correct uitgelijnd zijn.

Lees ook:Meer dan 90 % van de 50-plussers draagt regelmatig een bril/lenzen!
Lees ook:Superlens maakt bril overbodig
Lees ook:Verzekeraars zijn gul voor brildragers
Lees ook:Brildragers zijn niet minder aantrekkelijk (…in tegendeel…)
Lees ook:Gratis oogcheck door gediplomeerde Specsavers opticiens bij Shell stations

1 Reacties // Reageer

One thought on “Goedkope leesbrilletjes zijn slecht!

  1. Martin Post Uiterweer

    Het klopt dat goedkope leesbrillen tot hoofdpijn kunnen leiden. We adviseren mensen boven de 50 altijd een oogmeting te laten doen. Om kosten te besparen kunt u vragen aan uw opticien om een oud montuur te gebruiken en daar leesglazen in te laten zetten die aansluiten bij uw oogmeting.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>