Binnenkort jarig? Kijk maar uit voor schade!

Schermafbeelding 2013-10-30 om 12.17.55Opmerkelijk, maar als je er even over na denkt niet eens zo heel verrassend: uit onderzoek is gebleken dat je op je verjaardag zo’n 40 procent meer kans hebt op inboedelschade dan op andere dagen. Ook de kans op aansprakelijkheidsschade en brandschade ligt hoger op verjaardagen, respectievelijk 30 procent en 22 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars. Het verbond denkt dat de oorzaak ligt in verjaardagsfeestjes die vaak plaatsvinden in volle huiskamers en mogelijk iets te gezellig zijn (al dan niet door een borreltje te veel…)

Voor wie wil weten hoe ze zoiets nou berekenen: Verzekeraars kregen met betrekking tot inboedel de afgelopen vijf jaar circa 570 claims per dag binnen. Gedeeld door 365 dagen zou 1,56 claims afkomstig moeten zijn van een jarige. In werkelijkheid zijn 2,2 claims afkomstig van jarigen.

Lees ook:Autoverzekeringen niet dol op ouderen…
Lees ook:“Lekker Hollands weer” zorgt voor record aan schadeclaims
Lees ook:65-plusser duur uit met autoverzekering
Lees ook:Verzekeringsrisico’s ouderen groter
Lees ook:Nieuwe claims over woekerpolis Koersplan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>