Autoverzekeringen niet dol op ouderen…

car-insuranceNorbert Klein van 50Plus heeft bij minister Ronald Plasterk alarm geslagen over het feit dat ouderen bij diverse verzekeraars geen autoverzekering zouden kunnen afsluiten om hun leeftijd. Klein is ongerust over de melding dat ‘nog steeds ongeveer een derde van de verzekeraars geen nieuwe klanten accepteert die 64 jaar of ouder zijn’, zo meldt De Telegraaf. Ik ben benieuwd: hebben jullie al ervaring met deze vorm van leeftijdsdiscrimiatie? En wat vinden jullie er uberhaupt van. Begrijpen jullie de verzekeraars ergens? Norbert Klein klaagt over het „gegeven dat verzekeraars in de praktijk leeftijdsgrenzen voor de verkrijging van een autoverzekering onvoldoende communiceren en motiveren”. Hij wil verder weten wat de stand van zaken is met betrekking tot de Europese Richtlijn gelijke behandeling buiten de arbeid. Daarmee wordt geregeld dat leeftijdsdiscriminatie bij dienstverlening niet meer is toegestaan.
Maar de brancheorganisatie Verbond van Verzekeraars is duidelijk: verzekeraars zijn volkomen vrij in het bepalen van hun polisvoorwaarden. Verder laat hij weten dat ouderen bij de meeste verzekeraars gewoon terechtkunnen voor een autoverzekering.

 

Lees ook:65-plusser duur uit met autoverzekering
Lees ook:Ouderen volgens 50PLUS blij gemaakt met dode mus
Lees ook:Senioren duurder uit bij verzekeren auto
Lees ook:Oudere autorijders geweigerd bij verzekeringsmaatschappijen
Lees ook:Medicijngebruik ouderen moet jaarlijks worden gecontroleerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>