Senioren duurder uit bij verzekeren auto

De onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl, opgericht in 2000 door de broers Jeroen en Erik Hordijk, presenteerde in maart dit jaar in het tv-programma Knelpunt (Omroep MAX) de resultaten van een onderzoek naar de leeftijdsgrens die verzekeraars hanteren bij acceptatie van autoverzekeringen. Daaruit blijkt onder andere, dat oudere automobilisten die willen switchen van verzekeraar bij 23 maatschappijen worden geweigerd op basis van hun leeftijd. De acceptatiegrens varieert van 64 tot 75 jaar. Bestaande klanten die de maximale leeftijdsgrens overschrijden blijven verzekerd, zij het vaak tegen een hogere premie.Wie in Nederland een nieuwe autoverzekering wil afsluiten kan kiezen uit circa 50 aanbieders. Voor 65-plussers is de keuze echter een stuk minder groot. Hoe ouder de automobilist, des te kleiner het aanbod. De helft van alle aanbieders accepteert senioren niet. Een 65-plusser kan bij ruim een derde van de aanbieders terecht zonder het betalen van een premietoeslag. Verzekeringssite.nl onderzocht in totaal 46 autoverzekeraars. Slechts zeventien van hen accepteren 65-plussers zonder premietoeslag.

De leeftijdsgrens die autoverzekeraars hanteren bij acceptatie maakt dat senioren nauwelijks kunnen profiteren van de per maart dit jaar geldende regeling rond opzegging. Deze regeling bepaalt dat verzekerden in het eerste contractsjaar dagelijks hun autoverzekering kunnen opzeggen. Uit eerder onderzoek bleek al dat consumenten bij gelijke dekking voor de duurste autoverzekering drie keer zo veel betalen als voor de goedkoopste. Overstappen kan dus voordeel opleveren. Dat voordeel blijft voor 65-plussers echter beperkt vanwege de leeftijdgrens bij acceptatie.

Verzekeraars die, volgens het onderzoek van verzekeringssite.nl, geen leeftijdstoeslag hanteren zijn onder andere ANWB, ASR, Centraal Beheer Achmea, Delta Lloyd, Ditzo, FBTO, Generali, Inshared, Ohra, Reaal en Univé. Van deze verzekeraars hanteert een aantal wel een premietoeslag bij het bereiken van de 65-jarige leeftijd.

Bron: www.verzekeringssite.nl

Door Maurice Hengeveld

Lees ook:65-plusser duur uit met autoverzekering
Lees ook:Tot wel 89% extra premie autoverzekering voor ouderen
Lees ook:Autoverzekeringen niet dol op ouderen…
Lees ook:Oudere autorijders geweigerd bij verzekeringsmaatschappijen
Lees ook:Hier met je verzekering! Maak kans op een premieloos jaar!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Senioren duurder uit bij verzekeren auto

  1. jan

    Het is wel gek, dat ze de maatschappijen die niet accepteren er niet bij zetten ? zelf ben ik bij Unigarant

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>