69: liefde seks senior… documentaire over senioren die inkijk geven in hun seks- en liefdesleven

Geen seks meer als je oud bent? Fabels! Er rust een taboe op het onderwerp ouderen en seks, terwijl dit juist heel normaal is. In de nieuwe documentaire 69: liefde seks senior’ van Menna Laura Meijer vertellen ouderen over hun liefdes- en seksleven. Het lijkt haast ondenkbaar, 60 jaar getrouwd zijn en nog steeds een spannende relatie hebben, maar deze senioren vinden van niet.

Het verlangen naar en het fantaseren over seks blijven. Leeftijd kleurt enkel de manier waarop we verlangen en waarnaar. 69: liefde seks senior gaat dan ook niet alleen over senioren, maar vroeg of laat over iedereen. Want wil niet ieder mens tot op late leeftijd bemind en begeerd worden?

Menna Laura Meijer startte haar filmcarrière met films als Meisjes, Boys en Sexy, waarin ze tieners vroeg naar hun seksleven. De manier waarop ze dit deed leverde ontroerende, intieme ontboezemingen op, die keer op keer een glimlach op je gezicht toveren. Bij de senioren die ze in 69 interviewt is dit niet anders.

’69: liefde seks senior’ is op 22 november in première gegaan tijdens International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Vanaf 12 december in de theaters en in 2014 wordt hij uitgezonden door de VPRO.

 

Lees ook:12 december in de bioscoop: ’69: liefde seks senior’
Lees ook:Documentaire over het seksleven van ouderen
Lees ook:Seksualiteit verdwijnt niet bij het ouder worden
Lees ook:Crisis is killing voor seksleven jongeren
Lees ook:Nederlanders zien ouderdom te somber in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>