Traditionele mobiele telefoon met drukknoppen blijft populair – veertigplusser wil liever drukken dan vegen

Ik weet niet of jullie er ook zo over denken, maar uit recent onderzoek van GSM-fabrikant emporia Telecom blijkt dat 38% van de 40 tot 65-jarigen een traditionele mobiele telefoon met druktoetsen verkiest boven een smartphone met touchscreen. “Vrijwel elke nieuwe telefoon heeft een touchscreen. Het is opvallend dat een groot aantal consumenten, ouder dan 40, fysieke toetsen mist en dus blijft vasthouden aan de traditionele telefoon”, aldus Eveline Pupeter, CEO emporia Telecom.

Pupeter: “Het gaat geleidelijk, maar vanaf 40-jarige leeftijd krijgen mensen minder gevoel in hun vingers. Dit staat effectief gebruik van een touchscreen in de weg. De feedback van een fysieke drukknop als bevestiging van de keuze ontbreekt.” Andere resultaten van het onderzoek wijzen uit dat ruim een op de vijf veertigplussers het moeilijk vindt nummers te kiezen en tekstberichten te schrijven op een touchscreen. Bijna dertig procent van de ondervraagden kiest eerder een verkeerd nummer op een touchscreen dan op een telefoon met druktoetsen.

Pupeter bestrijdt het idee dat ouderen elke nieuwe technologie op het gebied van touchscreens vermijden: “Een kwart van de tablets worden gekocht door 55-plussers. Maar deze touchscreens zijn een stuk groter dan die van een smartphone. Een toetsenbord op een touchscreen van een smartphone is meestal kleiner dan zes bij vier centimeter. Met 33 toetsen blijft er minder dan 0,75 centimeter over per toets. Voor iedere gebruiker is het lastig om de goede toets te raken, maar voor oudere gebruikers is het helemaal een uitdaging. ”

Tijdens het Mobile World Congress 2014 deze week in Barcelona lanceert emporia Telecom een aantal telefoons die het beste van twee werelden combineren: een touchscreen en fysieke knoppen. “Emporia introduceert hiermee een reeks universele producten waarmee  typen eenvoudiger wordt. Bij het ontwerpen van nieuwe producten zetten we de beperkingen die ouderen ervaren, voorop. Touchscreens zijn prachtig voor het opzoeken van foto’s, maar het gaat tegen onze intuïtie in voor het typen op een klein scherm. Daarom bieden we de gebruikers de keuze van de fysieke knoppen of een touchscreen.”, aldus Pupeter.

Het Oostenrijkse familiebedrijf emporia Telecom werd opgericht in 1991. Het ontwikkelt, produceert en verkoopt mobiele telefoons voor 50-plussers. emporia Telecom is synoniem voor eenvoudige, grenzeloze communicatie, voor gebruikers die hun telefoon intuïtief willen gebruiken, niet op basis van een massa aan functies. emporia Telecom is de wereldwijde markt- en technologieleider op het gebied van mobiele telefonie voor senioren. Het bedrijf heeft momenteel 120 mensen in dienst. Een derde hiervan werkt op de afdeling research & development en onderzoekt hoe technologisch complexe processen zo eenvoudig mogelijk kunnen gemaakt worden voor senioren.  Het bedrijf is gevestigd in Linz (Oostenrijk) en is actief in 30 landen.

Lees ook:Moederdagtip: sharing is caring!
Lees ook:Smartphone speciaal ontwikkeld voor senioren
Lees ook:Ouderen zijn veel zuiniger op smartphone dan jongeren
Lees ook:Leeftijd wil… meedoen aan de Smart Game!
Lees ook:WandelZapp….. zapp en wandel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>