Natuurbegraafplaatsen door heel Nederland

Voor eeuwig rusten op de mooiste plek………Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland ondertekenen woensdag 12 maart op natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem een overeenkomst die begraafplaatsen in de natuur mogelijk maakt. Vanaf volgend jaar is het dus mogelijk  een laatste rustplek te vinden in een natuurgebied.

 

 

De komende jaren zullen tien tot vijftien natuurbegraafplaatsen in Nederland worden ingericht. Natuurbegraven Nederland zorgt voor de exploitatie van de begraafplaats en de uitvoering van de uitvaart. Natuurmonumenten stelt natuurgebieden beschikbaar en onderhoudt en beschermt deze tot in de eeuwigheid.

Een natuurgraf betekent een eeuwigdurende rust in de schoonheid van de natuur. Daarbij past geen grafmonument. Een houten gedenkteken met een persoonlijke tekst is wel mogelijk. Ook een grafkist mag, mits deze is gemaakt van afbreekbaar materiaal zoals hout, karton, zijde of katoen.

Wil je er meer over weten? Kijk dan 0p www.natuurbegravennederland.nl  en www.natuurmonumenten.nl 

 

Lees ook:Help mee op de Natuurwerkdag
Lees ook:Fietsroutes waarbij u langs elektrische oplaadpunten komt
Lees ook:IKEA begint weer met de ‘kerstboom voor één piek-actie’
Lees ook:Natuurbegraven betekent eeuwigdurende rust
Lees ook:Vier de herfstvakantie in de natuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>