IKEA begint weer met de ‘kerstboom voor één piek-actie’

Vanaf 27 november start IKEA weer met de ‘kerstboom voor één piek-actie’ voor Natuurmonumenten. Bij aankoop van een kerstboom voor 20 euro ontvang je een actiepas ter waarde van 19 euro. Deze actiepas kun je voor je volgende aankoop gebruiken in de periode van maandag 5 januari t/m 31 januari 2015. Zo kost de kerstboom dus maar één euro! Deze euro schenkt IKEA vervolgens aan Natuurmonumenten.

 

 

 

 

Het geld dat met deze actie wordt opgehaald, besteedt Natuurmonumenten aan het onderhoud en herstel van 12 lokale natuurprojecten door heel Nederland. In 2013 bracht de actie ongeveer € 65.000,- op. Hier kun je de projecten bekijken waar de opbrengst van vorig jaar naartoe is gegaan.

Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten is blij met de actie.“Het is een mooie kerstgedachte dat mensen met het kopen van een kerstboom niet alleen de natuur in huis halen, maar ook de natuur in Nederland mooier maken.”
De samenwerking begint een echte traditie te worden.“IKEA streeft naar een positieve impact op de mensen en de planeet. Met de ‘kerstboom voor één piek-actie’ kunnen we nu al voor het vierde jaar een bijdrage leveren aan het behoud van de Nederlandse natuur. Bovendien kunnen mensen voor slechts 1 euro thuis genieten van een prachtige kerstboom”, aldus Lisen Wiren, Sustainability Manager IKEA Nederland.

De bomen die IKEA verkoopt zijn Nordmann-sparren, prachtige kerstbomen die milieuvriendelijk worden geteeld en hun naalden lang vasthouden. De teelt voldoet aan richtlijnen voor verantwoord bosbeheer.

Lees ook:Koop je kerstboom bij Ikea en betaal één euro!
Lees ook:Help mee op de Natuurwerkdag
Lees ook:Doe mee met de midzomernachtloop van Natuurmonumenten
Lees ook:Werelddeal weken KLM van start
Lees ook:Weer 1 dag onbeperkt “treinen” met het Kruitvat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>