Doe mee met de midzomernachtloop van Natuurmonumenten

Hoe lijkt je dat….. midden tegen het vallen van de nacht een wandeltocht maken? Het is uitdagend, avontuurlijk en onvergetelijk!

Er kunnen nu 6.000 mensen meelopen. Mensen krijgen een unieke ervaring omdat natuurgebieden niet toegankelijk zijn tussen zonsondergang en zonsopkomst.
Tijdens de Midzomernacht op 20 juni maken de boswachters van Natuurmonumenten een uitzondering en zetten zij diverse wandelroutes uit op plekken waar de natuur er geen hinder van ondervindt.

 

 

Met de opbrengst van de Midzomernachtloop koopt Natuurmonumenten nieuwe natuur aan. Dit jaar staat de actie in het teken van bloemrijke weides en het overleven van typisch Nederlandse diersoorten als grutto, veldleeuwerik en boerenzwaluw.

Die zijn afhankelijk van insecten, die op het platteland nauwelijks meer voorkomen. In Nederland is 70 procent van het oppervlak in gebruik door de landbouwsector. Hierdoor zijn veel soorten in het gedrang gekomen wegens een lage waterstand, gifgebruik en veelvuldig maaien van grasland.

Zin om mee te doen met de wandelmarathon (21,  42, of 63 km), of één van de kortere nachtwandeltochten? Je kunt je tot 16 juni inschrijven voor de Midzomernachtloop. Ook voor (klein)kinderen een unieke ervaring.

 

 

 

Lees ook:Help mee op de Natuurwerkdag
Lees ook:IKEA begint weer met de ‘kerstboom voor één piek-actie’
Lees ook:Natuurbegraafplaatsen door heel Nederland
Lees ook:De coolste speelplek van Nederland
Lees ook:Vier de herfstvakantie in de natuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>