Opa en oma wonen in de tuin…. in de mantelzorgwoning

Afgelopen dagen was in de RAI in Amsterdam de beurs Liever Thuis. Deze beurs stond in het teken van veilig, comfortabel wonen voor senioren. Hier konden bezoekers kennis maken met een uitgebreid aanbod van producten op het gebied van comfortabel leven en goed verzorgd oud worden. Op de beurs was ook aanwezig Stichting PasAan, die zich bezighoudt met de promotie van verplaatsbare mantelzorgwoningen die in de tuin geplaatst kunnen en mogen worden.

De tijd van het verzorgingshuis lijkt immers verleden tijd….. zelfredzaamheid wordt steeds belangrijker in deze vergrijzende samenleving en heeft gevolgen voor hoe we wonen.

 

De mantelzorgwoning van PasAan is een compleet huis, dat tijdelijk naast een ander huis gezet wordt, meestal in de tuin. Tijdelijk varieert van enkele jaren tot tientallen jaren. De mantelzorgwoning is daarmee een alternatief voor het wonen in een seniorencomplex of in een zorginstelling. Voor het plaatsen van mantelzorgwoningen en zorgkamers is in principe geen bouwvergunning nodig zolang die bouwwerken niet te groot zijn, een niet te groot deel van de tuin in beslag nemen en van een goede kwaliteit zijn. De mantelzorgwoningen en zorgkamers van PasAan voldoen aan de nieuwe regels, waardoor het plaatsen  in de toekomst vergunningvrij kan plaats vinden.

Voor de mantelzorger eenvoudiger om de gevraagde zorg te verlenen en de privacy van de mantelzorgontvanger blijft gewaarborgd!

Hm, niet gek…..

 

Lees ook:Het eerste voorjaarsgevoel op de Lente TUIN en Woon Beurs
Lees ook:Gratis naar de najaarseditie Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten in Jaarbeurs Utrecht
Lees ook:Serbonne 50+ beurs, een lifestyle event om niet te missen!
Lees ook:Lentekriebels op de Lentebeurs 2008
Lees ook:Beurs Eigen Huis 4 t/m 6 maart – Compleet aanbod voor iedereen die gaat bouwen of verbouwen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opa en oma wonen in de tuin…. in de mantelzorgwoning

  1. mkz

    Niet gek, maar niet iedereen heeft een tuin of een tuin die groot genoeg is. Ik zou later me ouders wel willen helpen, maar door mijn beperkingen zou dat niet goed gaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>