Vijftigplusser ontdekt massaal de smartphone

Schermafbeelding 2014-05-19 om 15.37.57We kunnen niet meer om ze heen: de vijftigplussers met hippe iPhones. Ze staan namelijk garant voor een flink aantal verkopen van smartphones het afgelopen jaar. Het totale aandeel Nederlanders met een geavanceerdere telefoon nam hierdoor in het eerste kwartaal toe van 63 procent vorig jaar naar 72 procent dit jaar. Het is duidelijk: we klimmen uit het economisch dal! Deze toename van verkoop blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van Telecompaper onder zeventienduizend consumenten. Leuk hoor! Lekker whatsappen met kinderen en kleinkinderen.

In de leeftijdsgroep 50-65 jaar groeide het aandeel met een smartphone met ruim een kwart. Onder de 65- tot 80-jarigen bedroeg de stijging maar liefst 82 procent. De stijging voor heel Nederland bedroeg veertien procent. Inmiddels heeft 43 procent van de 65-plussers een smartphone. Het viel Telecompaper op dat onder deze groep de iPhone minder populair is dan gemiddeld. Slimme telefoons van de merken Nokia en Huawei zijn juist bovengemiddeld populair.

Lees ook:Helft 75-plussers heeft geen internetaansluiting
Lees ook:Oudere consument aantrekkelijke doelgroep voor smartphones
Lees ook:Ouderen maken forse inhaalslag op internet
Lees ook:Ouderen shoppen meer en meer online
Lees ook:Senioren te oud voor een smartphone?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>