50-plussers: werk belangrijker dan salaris

ae327abb-610a-4e91-908e-7d98d7822fd9Ruim eenderde van de vijftigplussers met een betaalde baan is bereid om salaris in te leveren om die baan te behouden. Dit blijkt uit een onderzoek van Plusmagazine onder 480 lezers van 50 tot 65 jaar.

 

 

 

Langer doorwerken is allang geen probleem meer. Vijftigplussers gáán voor hun baan. Ze zijn bevlogen (83%) en vinden dat hun werk zingeving biedt (83%). Zelfs als ze morgen mogen stoppen met werken – met behoud van salaris – blijft 45 procent van de ondervraagden gewoon  doorwerken. Een baan is belangrijker dan salaris, zo vinden ze in deze tijden van massale werkeloosheid. 48 procent wil het huidige werk tot het pensioen blijven doen en 9 procent is ook van plan om daarna nog door te werken.

Je vraagt je af, waarom 50-plussers niet met stip de favoriete personeelsleden van Nederland zijn. Ze zijn loyaal, bevlogen en bereid om een stapje extra te zetten. Bovendien hebben ze kwaliteiten waar je als werkgever enorm je voordeel mee kan doen.  Neem automonteur Eddy Gielingh (62): “Jonge monteurs missen vaak de ouderwetse materiaalkennis. Ze komen dan bij mij om raad.”  En ambtenaar van de burgerlijke stand Miriam Kuijpers-Siroo (58) vult aan: “Ik denk dat ik alleen al door mijn leeftijd meer rust en wijsheid uitstraal en daardoor is een probleem vaak snel opgelost.”
Zij voelen zich gewaardeerd op de werkvloer, net als 86 procent van de ondervraagden.

Lees ook:Iedereen schept op over salaris
Lees ook:Veel werkloze ouderen gaan aan het werk tegen lager loon
Lees ook:Wat voor 45-plussers geldt, geldt ook voor 50-plussers…
Lees ook:25% 55-plussers wil weer werken, op eigen voorwaarden
Lees ook:‘Kort het salaris van dikkerds en rokers’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>