Senioren, ga stemmen!

Op woensdag 18 maart 2015 kun je je stem uitbrengen voor de verkiezing van de Provinciale Staten en het bestuur van de waterschappen.  De ruim 6 miljoen 50-plussers in Nederland kunnen het verschil maken op 18 maart. De Unie KBO, de grootste ouderenvereniging van Nederland, besteedt veel aandacht aan de verkiezingen. Als het aan de KBO ligt, gaan ze allemaal naar de stembus. Directeur Manon Vanderkaa: “Deze verkiezingen zijn van het grootste belang voor ouderen!”

 

 

 

Provincies zijn belangrijk voor ouderen. Deze beslissen over wegen, dorpen, natuur en ambulances dichtbij. Maar de verkiezingen zijn ook van belang omdat de Statenleden op hun beurt de Eerste Kamer kiezen. En die stemt over veel wetten met grote impact op ouderen; denk aan belastingen, pensioenen en zorg.

Het ledenblad Nestor, met een bereik van 350.000 lezers, belicht in het maartnummer de verkiezingen. Daarin een terugblik op de afgelopen jaren: wat heeft de politiek voor ouderen gedaan? De gangen van de partijen en individuele Kamerleden worden nagegaan.

Lees er meer over op de site Unie KBO

Lees ook:Oud-politica gekozen tot Nestor van het Jaar 2014
Lees ook:Zachte zomer zonder eenzaamheid
Lees ook:Politieke partijen verre van seniorvriendelijk
Lees ook:Grote groep ouderen zakt in 2011 financieel door het ijs
Lees ook:Unie KBO geeft zorgalarm af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>