Grote groep ouderen zakt in 2011 financieel door het ijs

De koopkracht van een grote groep ouderen ”zakt in 2011 volledig door het ijs’, zo stellen de ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB en NVOG op basis van een onderzoek naar de koopkracht. Dat zijn geen misselijke uitspraken zeg! Je zou er bijna van naar het nieuwe jaar gaan uitkijken…not! Volgens hen komt het door een optelsom van onder meer ongunstige belastingmaatregelen, hogere eigen bijdragen in de zorg en een hogere zorgpremie. Daar komt nog eens bij dat pensioenen niet worden geïndexeerd.
Volgens de cijfers van het Centraal Planbureau daalt de gemiddelde koopkracht in 2011 met 0,25 procent. Maar alleen 65-plussers die alleen een AOW-uitkering hebben en geen zorg nodig hebben, zitten volgens de ouderenbonden rond dat gemiddelde. De andere groepen gepensioneerden worden aanzienlijk zwaarder getroffen.
In een brief aan de Tweede Kamer eisen de organisaties ”passende maatregelen”. Vooral ouderen die veel zorg nodig hebben komen volgens hen financieel in zwaar weer terecht.

Lees ook:Gepensioneerden voelen de plannen van het kabinet voor 2014 in hun portemonnee
Lees ook:Lattende ouderen krijgen vanaf februari meer AOW
Lees ook:Armoedepercentage ouderen laagst van alle leeftijdsgroepen
Lees ook:AOW in de gevangenis? Belachelijk!
Lees ook:Ouderen gaan er fors op achteruit…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>