Ouderen gaan er fors op achteruit…

spaarvarken-027Het is slecht gesteld met de plannen van de regering voor ouderen. Want volgens het Centraal Plan Bureau gaan ouderen er in 2014 1,5 procent op achteruit, maar volgens de ANBO klopt dit als gemiddelde mogelijk wel, echter tweeverdieners met een klein pensioen gaan er door stapeling van maatregelen wel 7 tot 10 procent op achteruit. En dan heb je het natuurlijk over een fors verlies van koopkracht! De koopkracht van ouderen daalt in 2014 met gemiddeld 1,5 procent. Dat lijkt misschien nog redelijk, maar door de stapeling van maatregelen zoals het afschaffen van de Wtcg (het bedrag van €150 dat chronisch zieken aan het eind van het jaar ontvangen), het verhogen van het eigen risico en de compensatie eigen risico voor de laagste inkomens geeft samen met andere maatregelen een inkomens achteruitgang van wel 7 tot 10 procent.
Die andere maatregelen zijn de Wet Uniformring loonbegrip dat ouderen dit jaar al tot €180 euro per maand netto kost en het niet indexeren van de belastingschijven waardoor eerder een hoger belastingtarief betaald moet worden. De ANBO maakt bezwaar tegen het beleid van dit kabinet. Door met gemiddeld een koopkrachtverlies van 1,5 procent te komen lijkt het of het ouderen nog best redelijk gaat, maar dat geldt misschien voor de mensen die alleen AOW hebben. Heb je meer inkomen hebt dan alleen AOW en bovendien zorgkosten moet maken, is de inkomensachteruitgang veel groter, aldus Plusonline.

Lees ook:Koopkracht-onderzoek: ‘Ouderen niet veel slechter af dan anderen’
Lees ook:Actie koopkrachtherstel ouderen van start
Lees ook:Grote groep ouderen zakt in 2011 financieel door het ijs
Lees ook:KBO eist compensatie koopkrachtverlies ouderen
Lees ook:Onderzoek KBO: koopkracht daalt bij 7 op 10 senioren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>