Gepensioneerden voelen de plannen van het kabinet voor 2014 in hun portemonnee

Je hebt het zeker al vernomen hè, uit uitgelekte plannen van het VVD/PvdA kabinet voor 2014 blijkt dat de koopkracht voor gepensioneerden met 1,5% daalt en mensen met een uitkering hebben 0,5% minder in de portemonnee. Dat komt omdat gepensioneerden minder te besteden hebben omdat de aanvullende pensioenen niet stijgen en in een aantal gevallen worden gekort. Dit jaar leveren de 65-plussers ook al de meeste koopkracht in.

Schandelijk dat gepensioneerden en mensen met een uitkering opnieuw de dupe worden.Het koopkrachtverlies bedraagt gemiddeld voor alle huishoudens een half procent. Voor werkenden blijft de koopkracht gelijk, voor uitkeringsgerechtigden daalt deze een half procent. Mensen zonder kinderen zijn beter af dan ouders. Voor de eerste groep blijft de koopkracht gelijk, voor mensen met kinderen daalt de koopkracht met een kwart procent.

Lees ook:Goed nieuws voor Marktplaats… De koopkracht gaat omlaag
Lees ook:Koopkracht ouderen blijft toch gelijk
Lees ook:Grote groep ouderen zakt in 2011 financieel door het ijs
Lees ook:Gepensioneerden kopen vooral tomaat, bloemkool en witlof
Lees ook:Babyboomers relatief welvarend

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gepensioneerden voelen de plannen van het kabinet voor 2014 in hun portemonnee

  1. André

    Het is geen eerlijke vergelijking. Bij werkenden wordt hun pensioenopbouw ook gekort (procentueel net zo veel als bij gepensioneerden op hun pensioenuitkering), alleen wordt dta niet meegenomen in de koopkrachtplaatjes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>