Rijksrondvaart: Late Rembrandt Special

Het Rijksmuseum presenteert voor het eerst een groots overzicht van het late werk van Rembrandt van Rijn (vanaf ca. 1652). Meer dan 80 schilderijen, tekeningen en prenten tonen Rembrandt op het hoogtepunt van zijn immense talent. De Rembrandts zijn afkomstig uit vooraanstaande musea en particuliere collecties wereldwijd. Rembrandts latere leven werd getekend door tragische persoonlijke verliezen en financiële tegenslagen. Hij experimenteerde met verf en licht en wist een ongekende emotionele diepgang in zijn werk te brengen. Het leidde tot zijn meest gewaagde, individualistische en intieme werk.

 

 

Ontdek de stad waarin Rembrandt tot aan zijn dood in 1669 woonde en werkte. De speciale audio tour die u tijdens de rondvaart kunt beluisteren via ons Personal Audio Systeem neemt u mee door het Rembrandt van Amsterdam aan de hand van zijn leven en kunstwerken en geef een extra dimensie aan de tentoonstelling (die u voor of na de rondvaart kunt bezoeken).

De Rijksrondvaart – Late Rembrandt Special bestaat uit een 75 minuten durende rondvaart, door het rijksmuseum vervaardigd audiocommentaar over het leven van Rembrandt in Amsterdam toegespitst op zijn late jaren.

Kijk hier voor meer informatie en boekingen

Lees ook:Tentoonstelling Late Rembrandt gratis toegankelijk gemaakt voor heel Nederland
Lees ook:Playmobil Nachtwacht brengt kunst dichtbij kinderen
Lees ook:Rijksmuseum lanceert mini-docu over Marten en Oopjen
Lees ook:Rembrandts ‘Anatomische les van Dr. Deijman’ vanaf 19 maart te zien in de Hermitage Amsterdam
Lees ook:High Tea met Rondvaart in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>