Tentoonstelling Late Rembrandt gratis toegankelijk gemaakt voor heel Nederland

Zoals bekendheeft het Rijksmuseum in Amsterdam momenteel een grote tentoonstelling met laat werk van Rembrandt van Rijn.De expositie trekt veel bezoekers. Mocht je nu niet in de gelegenheid zijn het museum te bezoeken dan is er goed nieuws……

KPN, hoofdsponsor van het Rijksmuseum, maakt het mogelijk de tentoonstellingen, in alle rust, vanuit huis te bezoeken. Er staan vier rondleidingen online.

 

Het bedrijf heeft vier online rondleidingen gemaakt, waarin te zien is dat bekende Nederlanders de tentoonstelling ontdekken. Het gaat om Jort Kelder, André Kuipers, Sophie Hilbrand en Mart Visser. De BN’ers staan stil bij verschillende meesterwerken en gaan in gesprek met Gregor Weber, hoofd beeldende kunst van het Rijksmuseum.Stuk voor stuk geven de sterren commentaar bij drie schilderijen uit de collectie.

Met 40 schilderijen, 20 tekeningen en 30 prenten presenteert het Rijksmuseum met Late Rembrandt een uitgebreid overzicht van het werk van de meester tussen ca. 1652 en zijn dood in 1669. De schilderijen en tekeningen komen uit vooraanstaande musea en particuliere collecties uit Europa en de VS. Het is voor het eerst dat Rembrandts late werken bij en naast elkaar getoond worden.

Vanwege de drukte in het Rijksmuseum bij de tentoonstelling zelf, worden er geen reguliere rondleidingen georganiseerd. De digitale tentoonstelling is te bekijken via smartphone, laptop, tablet of pc.

De vier rondleidingen zijn hier te bekijken.

Lees ook:Rijksrondvaart: Late Rembrandt Special
Lees ook:Expositie “Vol van klanken” museum Elburg
Lees ook:Playmobil Nachtwacht brengt kunst dichtbij kinderen
Lees ook:Eerste tentoonstelling over waterrecreatie in Nederland: Wild van water
Lees ook:Na de “Hema worst” nu ook “Hema kunst”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>