Eerste tentoonstelling over waterrecreatie in Nederland: Wild van water

1135-25f00f9fc5e01420b832803b8a2444f6Nederlanders zijn al eeuwen wild van water en vissen, varen, schaatsen en zwemmen maar al te graag. In het Zuiderzeemuseum is aan deze waterpret een tentoonstelling van 150 werken gewijd die Lobke Berkhout (vijfvoudig wereldkampioene zeilen) vandaag opende. Nederlanders legden als eersten het landschap vast zoals het zich voordeed, een noviteit in de 17e eeuw. Dit resulteerde in een nieuwe traditie in de schilderkunst, fotografie en videokunst, met o.a. romantische en abstracte werken. De tentoonstelling toont een verzameling van deze verschillende kunstvormen, door de eeuwen heen, met onder andere werken van Van Ruysdael, Avercamp, Rembrandt, Schelfhout, Leickert, Wout Berger en Co Westerik. Van Hollandse nuchterheid tot poëzie en sensatie. 
De tentoonstelling Wild van water werd samengesteld door gastconservator Maartje van den Heuvel (Universiteit Leiden) en kwam tot stand dankzij steun van Waterrecreatie Nederland. Tot en met zondag 6 november zijn de 150 werken te bekijken in het binnenmuseum.

Iedere zaterdag vinden er twee gratis rondleidingen plaats om 13.00 en 14.30 uur. Klik hier voor alle informatie

Lees ook:Zeilen, zwemmen, vissen, schaatsen.. Wild van water!
Lees ook:Omroep-dino Aad van den Heuvel keert terug op tv
Lees ook:Laatste weken tentoonstelling Jean Desmets droomfabriek in EYE
Lees ook:Expositie “Vol van klanken” museum Elburg
Lees ook:Tentoonstelling: Schatten van Limburg terug op eigen bodem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>