Gerard Cox ontvangt Radio 5 Oeuvreprijs

De inmiddels 75-jarige Gerard Cox heeft een Oeuvreprijs gewonnen. Hij kreeg deze zondag van Radio 5 voor zijn opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek. Cox kreeg de onderscheiding voor zijn ”rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek”.

 

 

 

Volgens de makers van de zender weet de Rotterdammer als geen ander al meer dan vijftig jaar een gelukzalig gevoel op te wekken bij liefhebbers van kleinkunst en zang. Dat doet hij met liedjes als “t Is weer voorbij die mooie zomer” en “Die goeie ouwe tijd”. Als zanger, cabaretier, acteur, regisseur en scenarioschrijver biedt hij jongere generaties een prachtige blik op het leven van vroeger.

Cox ontving de onderscheiding tijdens een speciaal concert in het DeLa Mar Theater in Amsterdam uit handen van zanger en acteur Bastiaan Ragas.

NPO Radio 5 laat vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur een concert van Cox horen.

Lees ook:Radio 5 Nostalgia-oeuvreprijs voor Anita Meyer
Lees ook:Julio Iglesias (70!) komt voor concert naar Amsterdam
Lees ook:Joop Daalmeijer ontvangt wéér koninklijke onderscheiding
Lees ook:Met Radio Nostalgia terug naar de jaren 50, 60 en 70
Lees ook:Bob Dylan krijgt hoge onderscheiding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>