Achmea kiest Hans Anders voor goede en betaalbare hoorzorg

“Hans Anders staat ook bij hoorzorg voor topkwaliteit en goede service tegen lage prijzen. De gunning van Achmea zien we dan ook als een duidelijke erkenning van onze aanpak”, aldus Remco Boerefijn, algemeen directeur van Hans Anders Nederland. Hans Anders is één van de twee partijen waarmee verzekeringsmaatschappij Achmea (o.a. zorgverzekeraars ZilverenKruis, FBTO, Interpolis en OZF) een inkoopcontract voor hoorhulpmiddelen wil afsluiten voor minimaal twee jaar (2016/2017). In de aanbestedingsprocedure keek de verzekeraar nadrukkelijk naar kwaliteit èn prijs van de verschillende aanbieders.

Hans Anders biedt ruim 65 verschillende hoortoestellen van gerenommeerde leveranciers. Deze worden in ruim 120 winkels verspreid over het land aangemeten door gediplomeerde en StAr-geregistreerde audiciens conform alle landelijke protocollen (ZN-keuzeprotocol, NOAH-protocol, Veldnorm). De klanttevredenheid van audiciens is bij alle aanbieders zeer goed. Dit wordt gemeten door externe bureaus. Hans Anders haalt zelfs een gemiddelde klanttevredenheid van 8,7 (schaal van 1 tot 10, najaar 2014). Boerefijn: “Dit onderstreept de grote deskundigheid en servicegerichtheid van onze audiciens”.

Als de aanbesteding van Achmea volgens Boerefijn één ding duidelijk heeft gemaakt is het dit: kwaliteit en betaalbaarheid van hoorzorg kunnen prima samen. ”Dat is belangrijk, want Nederland vergrijst. De komende jaren zal een toenemend aantal Nederlanders een beroep gaan doen op hoorzorg. Voor deze groep vinden we het bovendien belangrijk dat vergoeding van hoortoestellen in het basispakket blijft. Goede hoorzorg mag geen elitair karakter krijgen, zoals even leek te dreigen. Gelukkig lijkt de Minister van VWS niet van plan het huidige beleid te wijzigen.”

Met het nieuwe Achmea-contract verwachten de audiciens van Hans Anders veel nieuwe klanten. “Om bestaande en nieuwe klanten optimaal van dienst te zijn, zullen we verder investeren in onze winkels. Ook werven we op korte termijn extra audiciens”, aldus de directeur van Hans Anders. “Met goede producten, prima dienstverlening, lage prijzen en grote klanttevredenheid onderscheiden we ons meer dan ooit, nu en in de toekomst.”

Lees ook:Heldere voorlichting over voordelen nieuwe regelgeving hoorzorg noodzakelijk
Lees ook:Nieuwe regelgeving beinvloedt aankoop hoortoestel voor 6 op 10 slechthorenden
Lees ook:Consumenten gaan ook met kerst massaal aan de maaltijdbox
Lees ook:Feit: een hoortoestel wissel je overal in
Lees ook:Senioren duurder uit bij verzekeren auto

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Achmea kiest Hans Anders voor goede en betaalbare hoorzorg

  1. Tijs

    Volgens mij werd vooral naar de laagste prijs gekeken gezien de laatste berichten hierover, daarom vreemd dat er ook over kwaliteit wordt gesproken. Nog daargelaten dat een opticiën nu zogenaamd een hoorspecialist claimt te zijn.

      /   Reply  / 
  2. Nic

    Mee eens. Volgens mij zijn er nu headhunters heel druk audiciens met een tijdelijk contract aan het werven :) De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs is een utopie. Da’s hetzelfde dat je een Mercedes wil hebben voor de prijs van een Skoda. Het is maar net wat ze onder de noemer ‘kwaliteit’ verstaan. Links of rechtsom zal iemand toch de rekening moeten betalen en meestal gaat dat dan ten koste van de klant met het gevaar dat ze er later toch achter moeten komen dat ze niet tevreden zijn, maar nog wel 5 jaar met het hoortoestel moeten doen. En de zorgverzekeraars? Die leggen het probleem dan vanaf achtergrond bij de zorgaanbieders die zich ingeschreven hebben voor de laagste prijs. Dat noemen ze positieve marktwerking? Want in de praktijk staren consumenten vaak zich nog altijd blind op prijs.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>