Middeltjes om je op te warmen na een koude dag

De plotse temperatuurdaling verrast ons een beetje. Alle tips om een beetje warm te worden zijn welkom! Deze leuke wellnessweetjes las ik op HLN en warmen je weer op.

 

Gemberthee
Gember warmt je lichaam van binnenuit op, bovendien werkt het ook als een natuurlijk antibioticum om verkoudheden op afstand te houden. Gewoon wat gember in heet water gooien werkt niet, dan is het gewoon niet lekker en moet het heel lang trekken. Dit receptje is lekker, gezond en heerlijk warm.

- 1 blokje verse gember (in stukjes)

- 1 halve uitgeperste sinasappel

- een stokje kaneel

- een tl honing

Meng in de theepot de gember, het kaneelstokje, de honing en het sap van een halve sinasappel. Giet er dan kokend water op en laat even trekken. Je zal merken dat je het lekker warm krijgt na je eerste kopje thee.

Wellness-massage
Masseer jezelf of nog beter: laat je masseren door je partner. Net na een warme douche of bad smeer je jezelf rijkelijk in met een bodyolie. De massage zal je bloedcirculatie stimuleren waardoor je van kop tot teen weer warm krijgt. 

Tip: neem een kruidig vakantiegeurtje, zo ben je mentaal weer helemaal op je zomervakantie.

Warme geurkaars
Daarna is het tijd om te ontspannen in je stoel onder een dekentje. Doe warme sokken aan, kies een makkelijke outfit, zet een heerlijk filmpje op en steek een geurkaars aan. Kruidige geuren geven je de indruk dat je huis gezellig warm is. Kies voor kaneel, kruidnagel, Warme vanille, cederhout, of patchouli (misschien ken je patchouli nog uit de jaren ’60 en ’70, de tijd van de hippies. Zij besprenkelden hun kleding overvloedig met de olie die ze mee terug namen van hun reizen naar India.

Lees ook:Groene thee tegen de griep
Lees ook:Rillerig? Drink gemberthee
Lees ook:Kaneel biedt zoveel meer
Lees ook:Slechte adem? Huisgemaakte mondspoeling helpt!
Lees ook:Honing is een wondermiddel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>