Groene thee tegen de griep

Zwarte, groene, gele, witte, rooibos of kruidenthee….. water met een smaakje. Wat is daar zo bijzonder aan zou je zeggen? Iedere soort thee heeft zijn eigen waardevolle effecten op de gezondheid. Zo zou zwarte thee bijvoorbeeld een positieve invloed hebben op ons geheugen. Waarom thee zo gezond is? In ieder geval omdat thee, en dan in het bijzonder groene thee, polyfenolen of antioxidanten bevatten. Deze stofjes zouden een kankerremmende werking hebben en bovendien ook nog eens bijdrage aan het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Thee is gezond, houdt je vochthuishouding in balans en blijkt ook uitermate geschikt om je warm te houden tijdens de winter. Met deze recepten overleef je lekker de kou.

Gemberthee
Gember verwamt je lichaam en is goed om je weerstand tegen allerlei ziektes op te bouwen. Je koopt een verse gember, schilt hem en raspt hem in dunne stukjes. Die gaan in de pan, ruim ondergedompeld in water en met een kaneelstokje als afwerking. Breng aan de kook tot de thee goudbruin wordt. Als je de smaak te sterk vindt, voeg je wat honing toe om te verzachten.

Perzische Thee
Kook water en laat drie gewone theezakjes trekken per liter water. Laat vijf minuten trekken en haal de zakjes er weer uit. Roer er 80 g kristalsuiker door, tot de suiker opgelost en de thee op kamertemperatuur is. Schenk in hoge glazen en leg in elk glas een partje perzik en een partje sinaasappel. Eventueel kan er een scheutje rum bij.

Citroenthee
Citroen zit vol vitamine C, is een anti-oxydant en bovendien een goede vetoplosser. Voor een kopje citroenthee pers je een halve citroen uit en zet je gewone zwarte thee op gebruikelijke wijze. Voeg het citroensap toe en werk eventueel af met een vleugje kaneel.

Thee met jasmijn en sinaasappel
Kook twee liter water en voeg daar acht gram jasmijnthee aan toe. Laat even trekken en voeg daarna een sinaasappel en een halve citroen toe, in plakjes gesneden. Werk af met 30 gram suiker en 40 gram munt.

Groene thee tegen griep
Zet groene thee zoals gewoonlijk. Voeg een theelepel kaneel en twee kruidnagelen toe. Laat vijf minuten trekken en werk af met een eetlepel citroensap, een scheutje gembersiroop en wat honing.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Zelf (gezond) aardbeien-ijs maken (recept)
Lees ook:Oosterse rijstsalade (recept)
Lees ook:Gezondheid in een kop thee en koffie
Lees ook:Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven (recept)
Lees ook:Vegetarische barbecue

1 Reacties // Reageer

One thought on “Groene thee tegen de griep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>