Grootouders niet te spreken over tafelmanieren kleinkinderen

Hoe is het gesteld met de tafelmanieren van jullie kleinkinderen? Gedragen ze zich een beetje? Dat is veelal niet het geval, zo blijkt. Want uit onderzoek van Grannynet onder 100 opa’s en oma’s blijkt namelijk dat het met de tafelmanieren van kinderen veel slechter gesteld is dan decennia geleden. Zo zou 49 procent van de kinderen vragen of ze van tafel mogen na het eten, in vergelijking met 89 procent van de grootouders en 80 procent van de ouders. Tja…de televisie lokt hè?

 

 

 

Iets meer dan de helft van de kinderen eet ‘s avonds nog aan tafel (54%), terwijl negen op de tien opa’s en oma’s vroeger aan tafel schoof voor het avondeten en 87 procent van de ouders. De meerderheid van de ondervraagden legt de schuld bij de liberale opvoedmethoden van ouders. “Mijn kleinkinderen hebben slechte tafelmanieren omdat hun ouders ze die niet aanleren”, stelt een oma in het onderzoek.

Nou opa’s en oma’s: pak de boel aan! Leer ze hoe het hoort!

Lees ook:Grootouders worden vanwege de crisis vaker ingeschakeld
Lees ook:Opa’s en oma’s verwennen hun kleinkinderen veel te veel!
Lees ook:Opa’s en oma’s gek op Facebook!
Lees ook:Nederlandse (klein)kinderen zijn dol op stamppot
Lees ook:Opa en oma: dé kinderopvang van 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>