Een derde Nederlanders wil in 2016 meer tijd aan ouderen besteden

Compaan-mainUit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders in 2016 meer tijd willen doorbrengen met hun (groot)ouders en ouderen met weinig sociale contacten. Een derde is van plan in 2016 meer aandacht aan hen te besteden. Daarbij geeft 85% aan dat het helpt als er meer moderne communicatiemiddelen speciaal voor ouderen worden ontwikkeld. De op ouderen gerichte Compaan is hier een voorbeeld van. Surfen, beeldbellen, foto’s en video’s delen en ontvangen, de ‘oma-proof’ tablet maakt het makkelijk. Zo wordt het ook na de Kerst, als iedereen sowieso gezellig bij elkaar is, mogelijk om de sociale banden op een eenvoudige manier te onderhouden.

 

Uit onafhankelijk onderzoek van PanelWizard, in opdracht van Samsung, blijkt dat één derde van de Nederlanders op meer dan 50 kilometer van zijn of haar (groot)ouders woont. Met Kerstmis en andere speciale gelegenheden wordt die afstand probleemloos overbrugd, maar in andere periodes is het lastiger om het contact te onderhouden. Ruim twee derde (68%) van de respondenten denkt dat gebruiksvriendelijke technologieën voor ouderen kunnen helpen, terwijl een bijna even grote groep (64%) aangeeft het leuk te vinden om (ook) online met oudere familieleden en kennissen te kunnen communiceren. Zo kunnen zij ook op afstand betrokken worden bij de voorbereidingen van het Kerstdiner, bijvoorbeeld bij de samenstelling van het menu.

“Bij al onze innovaties streven we ernaar het leven van mensen te veraangenamen”, zegt Erik Swart, B2B Director bij Samsung Nederland. “Onder de naam Compaan is de Galaxy Tab zo aangepast dat je geen enkele internetervaring nodig hebt om er probleemloos op te kunnen werken. Dankzij het toegankelijke ontwerp, de grote knoppen en de eenvoudige navigatie kun je zonder internetervaring al direct met de tablet aan de slag uiteraard is de communicatie veilig en vindt deze plaats binnen een gesloten omgeving.”

De Compaan is een veelzijdig hulpmiddel, dat zijn waarde ruimschoots heeft bewezen aan mantelzorgers en zorgbehoevenden. Sinds de introductie regelen zij samen organisatorische zaken in online applicaties, zoals agenda’s bijhouden, beeldbellen en medicijnherinneringen. Voor meer informatie over Compaan: www.uwcompaan.nl.

Het onderzoek is uitgevoerd in de periode van 4 tot en met 9 december 2015 door PanelWizard in opdracht van Samsung. Aan het onderzoek namen 1.069 Nederlanders deel.

Lees ook:Tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen
Lees ook:Senioren gaan niet zonder tablet op vakantie!
Lees ook:Mobiele telefoon maakt families hechter
Lees ook:65-plusser grijpt en masse naar de tablet
Lees ook:iPad moet ouderen helpen met zelfstandigheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>