Mobiele telefoon maakt families hechter

Schermafbeelding 2014-07-17 om 16.39.57Stoor jij je ook zo aan dat eindeloze gekoekeloer van iedereen op z’n telefoon? Het is helemaal niet meer gezellig, want iedereen zit in z’n eigen ‘mobiele wereldje’. Toch is het juist goed voor de familiebanden, aldus onderzoek van Samsung. De resultaten van de enquête van Samsung Electronics, die vandaag bekend gemaakt werden, toont zwart op wit aan dat we electronica volledig in ons leven gesloten hebben. De Belg gebruikt gemiddeld 7,7 uur per dag technologische apparaten. En dat búiten de werkuren. Ieder jaar spendeert een Europees gezin gemiddeld 573 euro aan computers en laptops, en gemiddeld 224 euro aan mobiele telefoons.

Dat hoeft echter niet te betekenen dat we vervreemden van de mensen die ons dierbaar zijn. Volgens de enquête is zo’n 65 procent van de ondervraagden er vast van overtuigd dat technologie – zoals smartphones, mail en sociale netwerksites – hen dichter bij hun familie heeft gebracht. Volgens Samsung is dat te wijten aan de snelle veranderingen in ons leven. Waar we 20 jaar geleden nog vooral contact onderhielden met brieven en face-to-face gesprekken, communiceren we nu voornamelijk via telefoon (82 procent) en SMS (74 procent).

“Ons leven is veranderd. Het is steeds sneller en drukker geworden, en meer gefragmenteerd. Maar dat neemt niet weg dat we contact willen onderhouden met mensen waar we om geven. We willen nog steeds nauw verbonden met hen zijn”, aldus Koen Dekoning van Samsung Belgium. “Technologie heeft ons geholpen om de eisen van het moderne leven te overkomen. Families wonen steeds verder van elkaar, en we werken steeds langer. De smartphone, tablet en computer is dan een uitstekende manier om contact te onderhouden.”

Lees ook:Een derde Nederlanders wil in 2016 meer tijd aan ouderen besteden
Lees ook:Hartaandoeningen en alzheimer door eenzaamheid
Lees ook:Minder geld uitgeven en sparen zijn de voornemens voor 2009
Lees ook:‘Oudjes’ gek op Nokia en Motorola
Lees ook:Oude liefde roest niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>