Bijzondere start voor online kunstveiling

Schermafbeelding 2016-01-23 om 14.56.57Online veilinghuis Catawiki is Europa’s snelst groeiende veilinghuis. Jaarlijks worden bij het veilinghuis meer dan 100.000 bijzondere kunstwerken, in de prijsrange van 75 euro tot 100.000 euro, geveild. Deze week lanceert het veilinghuis op een bijzondere manier haar nieuwe Hedendaagse kunstveiling. Op dit moment worden de kunstwerken uit deze veiling namelijk op 3 verschillende plekken in Europa (Amsterdam, Berlijn en Londen) gratis voor het publiek tentoongesteld.
 

De kunstwerken in de veiling worden onder andere aangeboden door de kunstenaars zelf en verschillende galerieën. Topstukken in de veiling zijn kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars als Damien Hirst en Banksy. Met deze veiling hoopt Catawiki te laten zien dat er een prima samenspel mogelijk is tussen hedendaagse kunstenaars, galerieën en een online veiling. Albert Goldenbeld van Catawiki geeft aan dat de lancering van deze hedendaagse kunstveiling in alle opzichten bijzonder is. ”Wij vinden het belangrijk om te laten zien dat een online veilingen geen bedreiging hoeft te zijn voor galerieën. We kunnen juist ook heel goed samenwerking om kunst makkelijker en beter te kunnen verkopen. We hebben ook niet voor niets gekozen voor 3 verschillende Europese locaties. Hiermee willen we laten zien dat we niet afhankelijk zijn van kopers uit een bepaalde regio of land, maar dat wij een internationaal biederspubliek hebben. De kopers van de kunst in deze veiling kunnen namelijk uit heel Europa komen”.

Opbrengst voor het goede doel
Deze eerste hedendaagse kunstveiling organiseert Catawiki in samenwerking met Stichting Brain Technology Institute (BTI), het enige instituut wereldwijd, dat specifiek onderzoek verricht naar (bypass) technieken voor mensen met levensbedreigende, vasculaire hersenaandoeningen. Een deel van de opbrengst zal dan ook voor deze stichting zijn. Een groot aantal kunstenaars heeft speciaal voor dit goede doel een kunstwerk ter beschikking gesteld.

De veiling is gestart op vrijdag 22 januari en duurt tot en met zaterdag 30 januari.
De veiling is te bezoeken via www.catawiki.nl/internationale-hedendaagse-kunst-veiling

 

Bron: Catawiki.nl

Lees ook:Hoed Michael Jackson geveild voor 5.000 euro
Lees ook:200 jaar oude favoriete wijn Napoleon onder de hamer
Lees ook:200 jaar oud condoom geveild voor 600 euro
Lees ook:Online veiling met zeldzame Beatles-platenspeler
Lees ook:Grootste Ferrari veiling ooit in Europa gestart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>