KUNSTRAI 2016 (32e editie)

1946-46946f574e666af70070667efa969e12De 32e editie van de KunstRAI belooft een levendig en dynamisch evenement te worden voor kunstkenners, verzamelaars en liefhebbers. De langstlopende beurs voor hedendaagse autonome en toegepaste kunst vindt plaats van woensdag 1 tot en met zondag 5 juni 2016. In nauwe samenwerking met de nieuwe advies- en selectiecommissie, bestaande uit galeriehouders Jan van Hoof, Rob Koudijs, Rob Malasch, Eduard Planting, Esther Munsters en Fleur Shekel, is dit jaar veel aandacht besteed aan het neerzetten van een up-to-date concept voor de KunstRAI.

De KunstRAI profileert zich als breed georiënteerde kunstbeurs met een hedendaagse benadering van  kunst: een bewuste keuze die past bij een tijd die gekenmerkt wordt door crossovers, diversiteit, tolerantie en integratie. In de visie van de KunstRAI bepalen naast de autonome kunst ook toegepaste kunst, design, film, video, performances en nieuwe media het gezicht van de beeldende kunst in de 21ste eeuw.

Een nieuwe huisstijl en campagnebeeld gaan het concept van de KunstRAI uitdragen. Ook in het randprogramma kijkt de KunstRAI met een open blik naar actuele crossovers tussen verschillende kunstdisciplines. Galeriehouder Rob Malasch organiseert een backstage-presentatie in samenwerking met het jonge Amsterdamse platform WOW, dat onder meer een broedplaats is voor afgestudeerden van Amsterdamse kunstopleidingen. Beeldenplein de Kersentuin wordt wederom vormgegeven door Annelien Kers in samenwerking met verschillende academies.

Met Focus Berlin doet de KunstRAI de oude traditie herleven om buitenlandse galerieën als groep uit te nodigen om deel te nemen aan het evenement. Een achttal Berlijnse galerieën zal een verrassende bijdrage leveren aan de KunstRAI. De Duitse Ambassadeur Franz Josef Kremp zal in dit kader de KunstRAI op woensdag 1 juni openen (onder voorbehoud).

Het succesvolle jaarlijkse KunstRAI diner, waar galeriehouders en partners hun beste relaties voor uitnodigen, wordt vanzelfsprekend in ere gehouden en vindt plaats op zaterdagavond 4 juni.

De KunstRAI wil in 2016 met een frisse en open blik op kunst ruimte bieden aan een breed-geïnteresseerd publiek om in een uitnodigende sfeer kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autonome en toegepaste kunst en design.

Lees ook:KunstRai trekt minder bezoekers dan verwacht
Lees ook:Breda opnieuw middelpunt van kunst, antiek en design
Lees ook:Breda opnieuw middelpunt van kunst, antiek en design
Lees ook:Open Art Fair; nieuwe, groots opgezette kunstbeurs in de Jaarbeurs
Lees ook:Kunstbeurs Amsterdam Drawing 19 – 22 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>