Voorjaarsvakantie in het Zuiderzeemuseum

1135-6d47d147136b56e1a4b7736ac08ffb14Tijdens de voorjaarsvakantie, van 27 februari tot en met 6 maart, worden in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de mooiste creaties gemaakt. Op de zolder van de tentoonstelling Door het oog van Springer kan er door jong en oud geknutseld worden. Ze pimpen hier een bril tot een waar kunstwerk of maken een perspectiefschilderijtje in 3D. Maak een wandeling door de verschillende Zuiderzeegebieden bij de tentoonstelling Reis rondom de Zuiderzee en ontdek de werken van de meester van het stadsgezicht Cornelis Springer in de tentoonstelling Door het oog van Springer.

 

 

Informatie
De knutselactiviteiten vinden plaats in het binnenmuseum, dat van 10.00 uur tot en met 17.00 uur geopend is (knutselen is van11.00 tot en met 16.00). De kosten voor het versieren van een bril zijn € 0,50 en voor het maken van een 3D schilderij € 1,50. De entreekosten van het binnenmuseum zijn €7,50 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Overspoeld
In 2016 staat ‘water’ centraal in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het is dan namelijk honderd jaar geleden dat het Zuiderzeegebied voor het laatst is getroffen door een grote overstroming. In het buitenmuseum ontdek je vanaf zaterdag 26 maart niet alleen wat de impact van deze watersnoodramp toen was, maar ook hoe waterbewust Nederland nu is. Overspoeld en de watersnoodstraat is mogelijk gemaakt dankzij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Reddingsbrigade Nederland, het Rode Kruis, Ons Water en Overstroom Ik.

Lees ook:Zuiderzeemuseum op zoek naar werken Springer
Lees ook:Klederdrachtfestival in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Het Zuiderzeemuseum ‘Overspoeld’ in 2016
Lees ook:Grootste Springer-tentoonstelling ooit, in Zuiderzeemuseum
Lees ook:Leuk (met de kleinkids): Het Zuiderzeemuseum!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>