Het geheim van Vesalius

Barcelona, 1888, het jaar van de Wereldtentoonstelling.

Daniel Amat, een jonge professor uit Oxford, keert na jarenlange afwezigheid terug naar de stad omdat zijn vader is overleden. Al snel raakt hij betrokken bij een moordzaak. Twee jonge meisjes zijn op gruwelijke wijze vermoord. Daniel gaat op zoek naar de meedogenloze moordenaar en wordt daarbij geconfronteerd met zaken uit het verleden die hij mende voor eeuwig en altijd achter zich te hebben gelaten.

 

 

 

De straatarme journalist Bernat Fleixa wil graag een scoop. Samen met Pau Gilbert, een brlijante student geneeskunde, zoeken ze het eeuwenoude manuscript over anatomie, geschreven door Vesalius, een van de grondleggers ervan.
Maar er zijn meer kapers op de kust, en een van hen heeft zeer duistere bedoelingen …

Verraad, verboden liefde en geheimen tegen de achtergrond van het tumultueuze, razendsnel veranderende Barcelona van de negentiende eeuw, waar niets is wat het lijkt en niemand veilig is voor het verleden.

Lees ook:De vrouw van Ernst Daniel Smid overleden
Lees ook:Johan Cruijff in Barcelona
Lees ook:Monument voor mensen die hun lichaam aan de wetenschap hebben geschonken
Lees ook:50 jaar te laat bezorgde liefdesbrief té romantisch!
Lees ook:Studenten helpen senioren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>