Vis is goed voor de gezondheid, vooral vanwege de visvetzuren die goed zijn voor hart- en bloedvaten. Daarom is het advies 2 keer per week vis te eten, waarvan ten minste 1 keer vette vis. En het mooie van vis is dat ook de vette vissoorten gezond zijn. Vette vissen zijn bijvoorbeeld zalm, haring, sardien en tonijn.
Een recept met zalm deze keer, van……. visrecepten.nl!
Voor 2 personen:
- 250 gram zalmfilet
- 1 eetlepel limoensap
- 100 gram peultjes
- 3 bosuitjes
- 1 rode ui
- 2 eetlepels (roerbak)olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 150 gram Griekse yoghurt
- zout en versgemalen peper
Snijd de zalm in blokken van 3 cm en wrijf ze in met limoensap, zout en peper. Halveer de peultjes. Kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de rode ui en snijd hem in dunne partjes. Verhit de olie in een wok en roer het kerriepoeder erdoor. Voeg de rode ui en bosui toe en roerbak ze 2 minuten. Schep de zalm en peultjes erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Roer voorzichtig de yoghurt erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten zachtjes sudderen.
Lekker met basmatirijst en wortelsalade.
Lees ook:Tilapiacurry met broccoli (recept)
Lees ook:Zalm met groene groenten uit de wok (recept)
Lees ook:Oosterse rijstsalade (recept)
Lees ook:Gegratineerde penne met zalm (recept)
Lees ook:Zalm met groene groenten uit de wok (recept)