Tilapiacurry met broccoli (recept)

139a556213Schrijf even de volgende boodschappen op je boodschappenlijstje. Morgen is het immers vrijdag….visdag!
 •    500 gram tilapiafilet
•    300 gram broccoli (kleine roosjes)
•    3 bosuitjes
•    1 rode peper
•    1 eetlepel milde kerriepoeder
•    2-3 el olie
•    200 ml kokosmelk
•    zout en versgemalen peper
Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Snijd het wit en het groen van de bosuitjes in stukken van 4 cm. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in heel dunne reepjes. Snijd de tilapiafilet in stukken van 3-4 cm en kruid ze met zout en kerriepoeder. Verwarm de wok en schenk de olie erin. Laat de olie zo heet worden dat er een lichte damp afkomt. Leg de stukken vis in de olie en bak ze 2-3 minuten, schep ze af en toe voorzichtig om. Schep de broccoli, bosui en peperreepjes erdoor en bak deze 1-2 minuten mee. Voeg dan de kokosmelk toe en warm het gerecht nog even door. Breng de curry op smaak met zout en peper.Lekker met (basmati)rijst en wortelsalade met verse koriander

Tip: vervang de broccoliroosjes door 150 g sugarsnaps en 1 kleine mango in blokjes.

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Zalmcurry met peultjes (recept)
Lees ook:Kabeljauwschotel met broccoli en rösti (recept)
Lees ook:Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Lees ook:Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Lees ook:Zomaar, een recept: roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>