Zalm op Oosterse wijze (recept)

In heel de wereld, dus ook in Nederland wordt zalm gezien als een lekkernij. En reuze gezond!

Probeer dit recept eens……

 

•    500 gram zalmfilet
•    4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
•    250 gram haricots-verts of sperziebonen
•    2 teentjes knoflook
•    25 gram verse gemberwortel of 2 eetlepels gembersnippers
•    1 rode Spaanse peper
•    1 blikje ananasstukjes
•    2 eetlepels oestersaus
•    150 gram taugé
•    100 gram ongezouten cashewnoten

Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, halveer ze en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de zalm 3 minuten. Schep de vis uit de pan en houd deze even warm. Fruit in het bakvet de geperste teentjes knoflook en de gemberwortel. Schep de Spaanse peper, de haricots-verts, de ananasstukjes en de oestersaus erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de zalm en taugé toe en warm alles goed door. Strooi de cashewnoten vóór het serveren over het gerecht.

Lekker met pandanrijst of gele rijst.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Zalm met groene groenten uit de wok (recept)
Lees ook:Zalm met groene groenten uit de wok (recept)
Lees ook:Lunchsalade met gebakken wijting en druiven (recept)
Lees ook:Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle (recept)
Lees ook:Zalmcurry met peultjes (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>