Vijftig ijslolly recepten – sensaties op een stokje

Een overheerlijke ijslolly op een warme dag is wel een van de allerleukste herinneringen aan vroeger. Dit boek inspireert je om te gaan experimenteren met nieuwe smaakcombinaties. Cesar en Nadia Roden – familie van de wereldberoemde kookboekenschrijfster Claudia Roden – geven in het kookboek van de maand augustus recepten voor toffe én kleurrijke ijsjes op een stokje. Je hebt er géén ijsmachine voor nodig. Een vriezer voldoet.

 

 

 

In dit speelse boek laten Nadia en Cesar Roden (tante en neef) zien hoe je kleurige, creatieve en overheerlijke ijslolly’s kunt maken voor elke gelegenheid en elk seizoen. Het is al een feest op zich om ze te maken. De recepten bieden zowel klassieke als onverwachte smaakcombinaties. De Rodens gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten: heel veel fruit (bijvoorbeeld perzik & room; abrikoos & pistache; of citroen met gember). Maar ook groente (rode biet & zure room), alcohol (zoals rode wijn & bosvruchten; rode grapfruit & Campari; Mojito), thee, koffie en rozenwater (pistache & roos). De mengsels belanden in ijslollyvormen en die gaan weer de vriezer in. Zo simpel is het.

Lees ook:De allerlekkerste ontdekkingen uit de mediterrane keuken proef je in Viva Arabia
Lees ook:Het Groene Smoothie Boek: 30 lekkere, simpele en gezonde recepten
Lees ook:Saltimbocca van rode poon (recept)
Lees ook:Witlofschuitjes met Hollandse garnalen (recept)
Lees ook:Smoothie met aardbei en watermeloen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>