Pasta met sperziebonen, pittige tomaat en St. Jakobsschelpen (recept)
Om je vingers bij af te likken……… Voor vier personen:
Lees verder...Om je vingers bij af te likken……… Voor vier personen:
Lees verder...Van zout heb je maar weinig nodig. Toch zit in heel veel producten zoals bijvoorbeeld kant-en-klaarmaaltijden, soepen, pizza’s, sauzen en hartige snacks veel zout. Hierdoor krijgen de meeste mensen ‘ongemerkt’ veel te veel zout binnen. Maar hoe slecht is zout eigenlijk voor je? En is natrium hetzelfde als zout? De waarheid over zout.
Lees verder...Twee keer per week vis op het menu? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Met vis zijn volop variaties mogelijk en bovendien is vis in een handomdraai klaar. Dit heb je nodig……
Lees verder...Dat Duitsers blij worden van zuurkool met worst en Italianen graag pasta eten, weten de meesten van ons wel. Maar dat Engelsen het meest experimenteren in de keuken en Fransen het langst over een maaltijd doen, is minder bekend. Het zijn opvallende resultaten uit een onderzoek onder 12.000 consumenten uit 6 Europese landen, waaronder meer
Lees verder...In het Zeeuwse Yerseke ging het mosselseizoen gisteren van start. De start is uitzonderlijk vroeg en vormt dit jaar een logistieke uitdaging. Dankzij gezamenlijke inspanningen van kwekers en handelaren zijn vanaf nu voldoende mosselen beschikbaar voor de liefhebbers. Zaterdag werd bekend dat enkele productiegebieden voor mosselen tijdelijk gesloten zijn wegens de vondst van de natuurlijke
Lees verder...Een gezonde ontlasting heeft een lichtbruine kleur, een beetje pindakaasachtig. Maar soms heeft de poep een afwijkende kleur. Dit kan door de voeding komen, of te maken hebben met geneesmiddelengebruik. Wat zegt de kleur van je ontlasting en wanneer moet je naar de dokter? Ontlasting (feces of faeces) bestaat voor het grootste deel uit water,
Lees verder...Het seizoen van de Zeeuwse mosselen start dit jaar vroeg op 29 juni. Na de eerste bemonstering van de Zeeuwse mosselen op de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke verzocht de mosselhandel aan de mosselkwekers mosselen aan te voeren. De handel kan zo voorraad opbouwen om vanaf 29 juni klanten in onder meer in België en Nederland
Lees verder...We kennen ze allemaal wel: de opvliegers!!! Vrouwen op middelbare leeftijd willen er nog weleens last van hebben tijdens de overgang…… Nu blijkt uit een metastudie van de Erasmus MC, waarin ruim 6.600 vrouwen zijn onderzocht, dat het gebruik van fyto-oestrogenen, zoals soja, bonen en pinda’s, het aantal overgangsklachten vermindert. Het gebruik kan leiden tot
Lees verder...Het is zomer! De tijd van ijsjes, rosé en barbecuen. Als je niet oppast eet en drink je er zo een paar kilo bij. Gelukkig zijn er genoeg gezonde én minder calorierijke zomerse tussendoortjes te verzinnen. Bananenijs Pel een banaan en snij deze in plakjes. Doe de plakjes ongeveer een à twee uur in de
Lees verder...In week 25 breidt Flevosap uit met een nieuwe variant: appel-rabarber. Inmiddels volop verkrijgbaar bij diverse grote supermarkten. Deze geslaagde combinatie van fruit en groente is al populair in onder meer moes, jam en gebak. En nu ook als heerlijke dorstlesser! De combinatie van fruit en groente is een primeur voor Flevosap. De variant is
Lees verder...Deze week verschijnt het kookboek waarmee iedereen kan koken! Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van Jean-François Mallet maakt zijn belofte waar: met dit boek kan iedereen een mooie maaltijd op tafel zetten! Het kookboek bevat bijna 200 recepten met maximaal 6 ingrediënten per recept. Weinig ingrediënten betekent weinig moeite en ook nog eens weinig afwas!
Lees verder...Lekker verkoelend op een zomerse dag….. waterijs. Mijn kleinkinderen mogen graag een raketje wegsnoepen bij opa en oma. Aangezien het vandaag een dag is om je binnen te vermaken is het misschien een goed plan in de keuken aan de slag te gaan. In een handomdraai maak je je eigen waterijs van verse kiwi’s……… Hoe
Lees verder...De Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct viert de nieuwe oogst van de echte Zeeuwse bodemcultuurmosselen – de Grand Cru onder de mosselen – dinsdag 28 juni met de feestelijke overhandiging van de eerste baal aan visrestaurant Kaat Mossel in Rotterdam. Deze mosselen mogen als enige het door de stichting uitgegeven certificaat Zeker Zeeuws(r) Streekproduct dragen. Met
Lees verder...Gisteren was ie er… de nieuwe haring en wat is ie lekker!!! Het is typisch Nederlands: een verse haring uit de hand of op een broodje. Met of zonder uitjes. En ook het zuur mag eigenlijk niet ontbreken. Hoewel er ook genoeg mensen van gruwelen, is haring een van de meest gegeten vissoorten in Nederland.
Lees verder...Feestelijk lekker lunchgerecht voor vier personen:
Lees verder...