Rubriek: eten en drinken

Mosselen….. het ultieme mosselboek

Mosselen…. Vlamingen eten ze het liefst met brood. Nederlanders graag met frietjes. Maar je kunt zoveel meer met de schelpdiertjes. Piet Devriendt, mosselchef van restaurant De Oesterput aan de Belgische kust, selecteerde nieuwe, verfrissende, bekende en minder bekende recepten met de missel in de hoofdrol. Gekookt, gebakken, in de wok of rauw, je kunt er

Lees verder...

Calorie-inname beperken met zoetstoffen

Genieten van een zoete smaak en tegelijkertijd je calorie-inname beperken, het kan. Voedingsmiddelen waarbij suiker is vervangen door zoetstoffen leveren minder calorieën en die vermindering kan oplopen tot 100% in light- en zerodranken die helemaal geen suikers bevatten. Er bestaan nog altijd veel misverstanden over zoetstoffen in relatie tot gezondheid. Het Kenniscentrum Zoetstoffen geeft op

Lees verder...

7 Theedrinktrends

88% van de Nederlanders drinkt dagelijks thee en jaarlijks wordt er 12,1 miljoen liter thee gedronken. “Kwaliteit en herkomst worden belangrijker. Er zijn meer delicate theesoorten verkrijgbaar en na de coffeebarhype, openen nu steeds meer Tea Bars”. De zeven opvallendste trends op een rij gezet:  

Lees verder...

Eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen aan land gebracht

Gisteren 1 juni werd onder grote belangstelling het hangcultuur-mosselseizoen geopend bij de hangcultuurpercelen langs de Grevelingendam in Bruinisse, Zeeland. De Zeeuwse hangcultuurkwekers haalden daar de eerste lichting mosselen boven water. Culinair specialist Alain Caron keurde de eerste mosselen. Hij sprak over “een mooie belofte voor het mosselseizoen”. De vroege mosselen hebben dit seizoen een mooi

Lees verder...

Landleven presenteert haar nieuwe kookboek : Koken met Klaske

In dit kleurrijke en vrolijke boek heeft culinair redacteur Klaske haar favoriete recepten uit tien jaar Landleven verzameld. Met als principe: uit het seizoen, het liefst vers van eigen erf of uit de natuur en met weinig poespas. De meeste recepten vinden duidelijk hun oorsprong in traditionele kost, maar Klaske steekt ze altijd in een

Lees verder...

SAPMAN – Gezond en lekker voor het hele gezin!

Op 14 juni verschijnt het sapjesboek van Coca Cola Light man Andrew Cooper. Acteur-model Andrew Cooper, bekend van onder andere de Coca Cola-reclames, geeft in Sapman meer dan 100 ideeën voor sapjes, smoothies, shots, tonics en meer. Het boek bevat informatie over de positieve gezondheidseffecten van diverse vitamines, groenten en fruit en hoe je deze

Lees verder...

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Gelukkig zijn steeds meer mensen helemaal klaar met eten uit pakjes en zakjes, de magnetron en snelle rotzooi uit plastic verpakkingen van de supermarkt en bij de benzinepomp. Herken je dat? Wil je je weer super energiek, mooi en ontspannen voelen? Voor eens en voor altijd begrijpen welke voeding bij JOU past en geen voorgeschreven

Lees verder...

Gemakkelijk fruit – Uit eigen tuin, van terras of balkon

Iedereen kan fruit telen! Fruit uit eigen tuin, van terras of balkon op tafel brengen geeft veel voldoening. Je kunt natuurlijk niet alle fruitsoorten zelf telen, maar wie zegt dat dat moet? Gemakkelijk fruit is een praktische gids voor iedereen met een tuin, terras of balkon die graag eigen fruit wil telen. Guy De Kinder

Lees verder...

Flevosap vangt de zon met nieuwe seizoensvariant: Zomerdag

Vanaf deze week staat Zomerdag in de schappen bij Albert Heijn. Een nieuwe, zonnige mix van de originele Flevosap-appels met de exotische vruchten ananas, nectarine en perzik. Daarmee is de zomer écht begonnen! Heerlijk warme zonnestralen, een glinsterend zandstrand, madeliefjes met hun gouden hart: al die zomerse gele kleuren zijn nu gevangen in een verrassend

Lees verder...

Nitraatrijke groenten hebben gunstig effect op bloeddruk

Nitraatrijke groenten, zoals rucola, spinazie en rode bieten, zorgen voor een verlaging van de bloeddruk. Dat schrijven onderzoekers van het Maastricht UMC+ in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Nutrition. Gezonde vrijwilligers die drankjes van de genoemde groenten kregen voorgezet, bleken een verhoogde beschikbaarheid te hebben van nitraat en nitriet in het bloed. Als gevolg daalde

Lees verder...