Scholfilets met amandelen en munt (recept)

Schol is een magere vissoort die veel eiwitten, vitaminen en mineralen bevat. Met deze vissoort valt oneindig te combineren, het is niet alleen gezond maar ook vooral lekker.

Bereid je scholfilet eens op deze manier….

  • 4 grote scholfilets
  • versgemalen zwarte peper
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 g blanke amandelen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 3 eetlepels verse munt, fijngehakt
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
 Verwarm de oven voor op 220 °C. Wrijf de scholfilets in met zout en peper en bestrijk de witte kant met citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Leg de scholfilets met de witte kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Hak de amandelen (in de keukenmachine) fijn en meng de knoflook, munt en wat zout en peper erdoor. Meng er tot slot ook 1 eetlepel olijfolie door. Verdeel het amandelmengsel over de scholfilets en druk het laagje licht aan. Schuif de bakplaat in de oven en bak de scholfilets in 8-10 minuten bruin en gaar. Roer in een kom de Griekse yoghurt met de mayonaise, enkele druppels citroensap, citroenrasp en wat zout en peper tot een sausje. Schenk het sausje in vier kleine glaasjes. Serveer de scholfilets op ovale borden en zet de glaasjes met saus ernaast.

Lekker met gebakken aardappelparten en gestoomde broccoli of bospeen.

 

Bron: visrecepten.nl

 

Lees ook:Scholfilets met amandelen en munt (recept)
Lees ook:Gebakken schol met tomaatjes en basilicumsaus (recept)
Lees ook:Aardappelwaaiers…. lekker en makkelijk (recept)
Lees ook:Italiaans mosselpannetje (recept)
Lees ook:Lauwwarme kruidensalade met zalmforel (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>