Ooit, ooit worden ouders gewaardeerd!

Kinderen opvoeden is het meest ondankbare wat er bestaat, nooit een dankjewel, je zorgvuldig bereide maaltijd is niet lekker, anderen hebben altijd mooiere dingen dan zijzelf. Luisteren: ho maar, jij hebt er geen verstand van, zij weten alles beter, kortom: hoe goed je het ook bedoelt: je doet het als ouder (bijna) nooit goed. Maar…….. er is hoop:

 

Uit een enquête onder 5000 Britse families blijken kinderen op hun 22ste hun ouders te waarderen. Het is ook de leeftijd dat ze zich realiseren dat familie belangrijk is. Voor ruim de helft van de ondervraagden is de reden voor de waardering niet bepaald onzelfzuchtig. Als kinderen verhuizen of gaan studeren, merken ze pas hoeveel hun ouders voor hen deden, hoezeer ze hen én hun zorgen missen.

Het ouderlijke huis verlaten was voor een kwart een shock en nog eens 17 procent zei de dagelijkse steun te missen. De relatie met de ouders wordt op een nog hoger niveau getild als de kinderen zélf kinderen krijgen. Vrouwen beginnen op hun 27ste naar advies van hun moeder te luisteren, mannen op hun 29ste. Dat is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat mannen iets later vader worden dan vrouwen moeder.

Ben benieuwd…….

Lees ook:Je leven begint wanneer je kinderen het huis verlaten
Lees ook:Vrouwen blijken mannen toch niet zo goed te kennen
Lees ook:Overdreven bezorgdheid hedendaagse ouders
Lees ook:Moeders blijven strijken voor hun zoons
Lees ook:Mannen haten roze in huis!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ooit, ooit worden ouders gewaardeerd!

  1. autodidact

    Wanneer luisteren ze naar Papa ??

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>