Hier zit ik dan alleen kerstfeest te vieren……..

Hoe kun je het over je hart verkrijgen je grootouders slechts één keer per jaar, met kerstmis, te bezoeken. Wat ben je dan voor harteloos individu. Is deze generatie alleen maar druk met zichzelf? Wat me wel opvalt is dat onze kinderen kerst meer en meer met vrienden vieren, terwijl het bij ons niet meer dan logisch was dat je met je ouders en grootouders om de boom zat. Britten maken er helemaal een potje van…..Uit recent onderzoek blijkt dat één op de vier Britten brengt slechts een keer per jaar, voornamelijk op Kerstmis, zijn of haar grootouders een bezoekje.

Een derde van de vrouwen en een vijfde van de mannen bezoeken hun grootouders wekelijks. Kerstmis is de dag waarop Britten voornamelijk hun grootouders bezoeken. Andrew Harrop van een organisatie voor de belangen van ouderen zegt dat veel gepensioneerden eenzaam zijn met Kerstmis. Hij wil mensen aanmoedigen hun oudere familieleden te bezoeken. Terwijl voor de meesten Kerstmis draait rond familie en vrienden, zijn er tal van ouderen die opkijken tegen de feestdagen omdat ze dan zich eenzaam voelen. We hopen dat iedereen de moeite doet om oudere familieleden en buren vaker te bezoeken.

Lees ook:Ouderen eenzaam? Welnee! Jongeren!
Lees ook:Nederlanders zien ouderdom te somber in
Lees ook:Eenzaamheid ouderen extreem in de zomer
Lees ook:Jan Smit als wapen tegen eenzaamheid bij ouderen
Lees ook:Senioren willen “latten”

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hier zit ik dan alleen kerstfeest te vieren……..

  1. Oma

    Een leuke site en dat niet alleen. De site is ook nog heel interessant. Er staan allerlei wetenswaardigheden op.Een mens hoeft zich niet te vervelen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>