Onze (soms irritante moeders) krijgen een dikke acht!

Och, de band toch tussen moeders en hun volwassen dochters. We kunnen niet zonder ze, maar tegelijkertijd ergeren we ons ook wel eens aan ze. (En zij vast aan ons!) Hoe zou dat nou komen? Ik denk omdat we gewoon net iets teveel op ze lijken… Wist je bijvoorbeeld dat 77 procent van de Nederlandse vrouwen ergert zich aan haar moeder? Maar dat dat niet veel zegt, blijkt uit het volgende rapportcijfer: een dikke acht! En 40 procent zegt mams in huis te nemen, als ze niet meer zelfstandig kan wonen.Op de vraag ’Hoe is de band met jouw moeder?’ blijkt dat Nederlandse vrouwen tevreden zijn over hun relatie met hun moeder. Maar liefst driekwart geeft haar een ruime voldoende. Toch geeft 77 procent eerlijk toe zich ook regelmatig aan haar te ergeren. De meest gehoorde ergernis is: ’Ze bemoeit zich te veel met mijn leven en/of de opvoeding van mijn kinderen.’ 4 op de 10 vrouwen schaamt zich soms voor haar moeder. ’Hard lachen’, ’luid praten’, ’ouderwetse kleding’ en ’haar uiterlijk’ zijn de meest genoemde redenen.

65 procent ziet haar moeder minimaal 1 keer per week, 74 procent heeft iedere week telefonisch contact. Behalve hun gezondheid, werkperikelen en de kleinkinderen, is ’het weer’ een geliefd gespreksonderwerp. Opmerkelijk is dat 1 op de 10 vrouwen (en in de leeftijd van 30 tot 35 jaar zelfs een kwart) met haar moeder het seksleven van zowel haar als dat van haar moeder bespreekt.

Opvallend was verder de uitkomst dat 40 procent van de vrouwen zegt bereid te zijn haar moeder in huis te nemen als zij niet meer zelfstandig kan wonen.

Wil ik toch nog even zeggen dat ik mijn moeder een dikke tien geef – ondanks dat ik deze week een beetje boos op d’r werd omdat ze in een restaurant ineens heel hard naar haar hond floot…

Lees ook:Crisis ook merkbaar voor moederdag!
Lees ook:Arnon Grunberg gaat bij moeder wonen om boek over haar te schrijven
Lees ook:Als je haar maar goed zit!
Lees ook:91% vrouwen kan zich voorstellen euthanasie te overwegen
Lees ook:Vrouwen vinden oude handen verschrikkelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>