Een op drie scheidende mannen vijftigplusser

Mannen scheiden op steeds latere leeftijd. In 2011 was de gemiddelde leeftijd bij een echtscheiding 46 jaar, vrouwen zijn gemiddeld 43 jaar als ze hun huwelijk laten ontbinden. Als die trend zo doorzet, worden de komende scheidende mannen vijftigers! Want twintig jaar geleden waren mannen ongeveer 40 jaar als ze gingen scheiden, vrouwen 37 jaar. Het aantal echtscheidingen is in de afgelopen twee decennia ongeveer gelijk gebleven, zo blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Momenteel is een op de drie mannen die gaat scheiden 50 jaar of ouder. In 2011 beëindigden bijna 31.000 mannen hun huwelijk. Het aantal scheidingen op oudere leeftijd is gestegen, mannen onder de 40 jaar gingen flink minder scheiden.
Een op de drie mannen die gaat scheiden, is ouder dan 50 jaar. Dat komt volgens het CBS onder meer doordat er op latere leeftijd getrouwd wordt. Was een man in 1991 nog gemiddeld 31 toen hij ging trouwen, in 2011 was dat 37 jaar. Vrouwen trouwden 20 jaar geleden op ongeveer 28 jarige leeftijd, vorig jaar was dat gestegen naar 34 jaar.

Lees ook:Toename echtscheidingen onder 50-plussers
Lees ook:We gaan nog steeds op ons 62ste met pensioen…gemiddeld
Lees ook:Eenmalig topjaar voor 40-jarige huwelijksjubilea
Lees ook:Aantal mensen ouder dan honderd jaar vervijfvoudigd
Lees ook:Wat is de gemiddelde leeftijd van Nederlandse vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>