Wat is de gemiddelde leeftijd van Nederlandse vrouw

In alle EU-landen worden vrouwen ouder dan mannen, maar in Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk is het verschil het kleinst. Jammer hè? De gemiddelde leeftijd van Nederlandse vrouwen bedraagt 82,5 jaar en die van mannen 78,4 jaar. In Zweden en het Verenigd Koninkrijk is dat respectievelijk 83,3 en 79,2 en 81,8 en 77,6. Het grootste verschil in levensverwachting binnen de EU doet zich voor in Litouwen. Vrouwen worden daar gemiddeld 77,6 jaar, mannen slechts 66,3.In de hele EU ligt de gemiddelde levensverwachting voor vrouwen op 82,2 jaar, voor mannen op 76,1 jaar. Het oudst worden vrouwen in Frankrijk: 84,9 jaar. Franse mannen sterven echter gemiddeld jonger dan Nederlandse, namelijk als ze 77,6 zijn.

In 2030 zal de gemiddelde levensverwachting in de EU gestegen zijn naar 85,3 jaar voor vrouwen en voor mannen naar 80 jaar. Nederlandse vrouwen worden dan 85,3 jaar (precies het EU-gemiddelde dus), mannen 81,1 jaar.

Bron: de Telegraaf

Lees ook:Gemiddelde leeftijdsverwachting wereldwijd: Man: 68 en vrouw: 73 jaar
Lees ook:Man en vrouw worden gemiddeld 68 en 73 jaar
Lees ook:Vrouwen in Hong Kong nu de oudste ter wereld
Lees ook:Verschil in levensverwachting tussen mannen en vrouwen steeds kleiner
Lees ook:Rijke mensen leven langer dan arme mensen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wat is de gemiddelde leeftijd van Nederlandse vrouw

  1. voordelige links

    Vaak lang aan het zoeken op internet naar de juiste tips voor je probleem, hulp voor je huishoudelijke klus? Of naar manieren om geld te verdienen via internet?

    Op onze site vind je talloze superhandige links, die jou kunnen helpen!

    Wij hebben links naar o.a. gezondheid, hypotheken, erotiek, marketing, sport, afvallen, schoonheid en beauty, koken, banen, dating, beurs en beleggen en nog veel meer onderwerpen!

    Zo staan er onder één van deze onderwerpen een link naar o.a. parfum voor 1/3 van de winkelprijs en het beroemde afvalconcept, Het mentale dieetplan of Automatisch Geld verdienen met verkoop Ebook op internet en bijvoorbeeld tips voor sollicitaties.

    Nieuwsgierig geworden en ben je het zat om het hele internet af te struinen? Neem dan snel een kijkje op http://www.voordelige-links.webklik.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>