Gemiddelde leeftijdsverwachting wereldwijd: Man: 68 en vrouw: 73 jaar

Schermafbeelding 2014-05-19 om 21.07.18Goed, er zit natuurlijk nogal een verschil tussen of je (bijvoorbeeld) in Nederland wordt geboren, of ergens in een arm Afrikaans land, maar de gemiddelde levensverwachting wereldwijd is tegenwoordig voor mannen 68 jaar en voor vrouwen 73. Dit betekent dat een gemiddelde wereldburger zes jaar ouder wordt dan in 1990. Man en vrouw worden wereldwijd gemiddeld 68 en 73 jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Uit de donderdag gepubliceerde cijfers blijkt dat vrouwen het oudst worden in Japan (87) en mannen het oudst in IJsland (81). In Nederland worden vrouwen gemiddeld 83 en mannen 79 jaar oud.
De gemiddelde levensverwachting wordt steeds beter, omdat steeds minder kinderen doodgaan voor hun vijfde verjaardag. Anderzijds worden mensen in rijke landen nog altijd veel ouder dan mensen in arme landen. Er zijn echter ook arme landen waar de levensverwachting flink vooruit is gegaan. In Liberia bijvoorbeeld was die in 1990 nog 42 jaar, nu 62 jaar. Ethiopië doet het met een sprong van 45 naar 64 jaar niet veel slechter.

Lees ook:Man en vrouw worden gemiddeld 68 en 73 jaar
Lees ook:Wat is de gemiddelde leeftijd van Nederlandse vrouw
Lees ook:Vrouwen in Hong Kong nu de oudste ter wereld
Lees ook:Nederlanders worden ouder en ouder
Lees ook:Rijke mensen leven langer dan arme mensen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>