Man en vrouw worden gemiddeld 68 en 73 jaar

De gemiddelde levensverwachting van mensen over de hele wereld is tegenwoordig voor mannen 68 jaar en voor vrouwen 73. Dit betekent dat een gemiddelde wereldburger zes jaar ouder wordt dan in 1990. Uit de vandaag gepubliceerde cijfers blijkt dat vrouwen het oudst worden in Japan (87) en mannen het oudst in IJsland (81). De gemiddelde levensverwachting tegenwoordig voor een Nederlandse man is 79 jaar. Een Nederlandse vrouw houdt het volgens de laatste verwachtingen een stuk langer vol en wordt gemiddeld 83 jaar.

 

 

De gemiddelde levensverwachting wordt steeds beter, omdat steeds minder kinderen doodgaan voor hun vijfde verjaardag. Anderzijds worden mensen in rijke landen nog altijd veel ouder dan mensen in arme landen.

Er zijn echter ook arme landen waar de levensverwachting flink vooruit is gegaan. In Liberia bijvoorbeeld was die in 1990 nog 42 jaar, nu 62 jaar. Ethiopië doet het met een sprong van 45 naar 64 jaar niet veel slechter.

Lees ook:Gemiddelde leeftijdsverwachting wereldwijd: Man: 68 en vrouw: 73 jaar
Lees ook:Wat is de gemiddelde leeftijd van Nederlandse vrouw
Lees ook:Nederlanders worden ouder en ouder
Lees ook:Vrouwen in Hong Kong nu de oudste ter wereld
Lees ook:Verschil in levensverwachting tussen mannen en vrouwen steeds kleiner

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>