Verschil in levensverwachting tussen mannen en vrouwen steeds kleiner

Heren senioren zijn met een flinke inhaalslag bezig als het om levensverachting gaat, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.. In 2011 was dat bij de geboorte voor vrouwen 82,9 jaar, tegen 79,2 jaar voor mannen. Vooral door een snellere stijging bij de mannen is het verschil in levensverwachting tussen mannen en vrouwen sterk afgenomen. Is dat goed nieuws heren?

 


De levensverwachting van mannen nam over de hele periode 1985-2011 sneller toe dan die van vrouwen. Tussen 1985 en 2000 groeide de levensverwachting bij geboorte voor mannen met 2,5 jaar, tegen slechts 0,9 jaar bij vrouwen. Daarna trad een versnelling op. In de periode 2000-2011 bedroeg de toename bij mannen zelfs 3,6 jaar. Vrouwen boekten in deze periode een winst van 2,3 jaar.

In de meeste Europese landen is de levensverwachting van vrouwen sneller toegenomen dan in Nederland. Dertig jaar geleden hadden Nederlandse vrouwen nog een van de hoogste levensverwachtingen in Europa. In 2011 was hun levensverwachting ten opzichte van de meeste Europese landen achterop geraakt. Op dit moment staat de levensverwachting van de Nederlandse man op een zesde plaats in de Europese rangorde, achter Zwitserland, Zweden, Italië, Spanje en Noorwegen.

Door de snellere stijging van de levensverwachting van mannen neemt het verschil in levensverwachting tussen mannen en vrouwen steeds meer af. Het verschil bedroeg in 2011 nog maar 3,7 jaar. Halverwege de jaren 80 lag dit nog op ruim 6,5 jaar.

 

Bron: gezondheidsnet

Lees ook:Rijke mensen leven langer dan arme mensen
Lees ook:Wat is de gemiddelde leeftijd van Nederlandse vrouw
Lees ook:Groot pensioenverschil tussen mannen en vrouwen
Lees ook:Gemiddelde leeftijdsverwachting wereldwijd: Man: 68 en vrouw: 73 jaar
Lees ook:Man en vrouw worden gemiddeld 68 en 73 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>