65-plussers zijn niet om te kopen langer te werken

Vijfenzestig-plussers worden nauwelijks warm van de fiscale prikkels zoals beloofd. Lang genoeg gewerkt vindt men en stoppen heeft dan ook de voorkeur.  Slechts 13 procent van de Nederlandse werknemers denkt daar anders over en wil doorwerken na zijn 65e, op voorwaarde dat de voorgestelde maatregelen voor extra beloning ook daadwerkelijk worden ingevoerd. 

Dat blijkt vrijdag uit een onderzoek van adviesbureau Towers Perrin in samenwerking met onderzoeksbureau MarketResponse onder 660 werknemers en 75 bedrijven.

Dat is lang niet genoeg en eigenlijk wel zorgwekkend. Zonder de voorgestelde extraatjes wil zelfs minder dan 4 procent van de ondervraagde werknemers doorwerken na zijn 65e.

Ruim 80 procent van de ondervraagde werknemers ziet de noodzaak van langer doorwerken niet in. Werkgevers mikken blijkens het onderzoek gemiddeld op een pensioenleeftijd van 66 jaar.

Werknemers zien de sleutel om de arbeidsmarkt draaiende te houden niet in verhoging van de pensioenleeftijd en ook niet in versoepeling van het ontslagrecht. Bijna de helft ziet de oplossing in een betere aansluiting van scholing en opleidingen op de arbeidsmarkt. Ruim een derde noemt een verbetering van de kinderopvang als belangrijkste prioriteit voor de overheid.

Lees ook:Weinig rooskleurige berichten van de arbeidsmarkt voor 55-plusser
Lees ook:Langer doorwerken steeds meer geaccepteerd
Lees ook:Eerder met pensioen voor beter seksleven?
Lees ook:Oudere werknemer denkt langer door te werken
Lees ook:Driekwart 50-plussers wil niet doorwerken tot 67

1 Reacties // Reageer

One thought on “65-plussers zijn niet om te kopen langer te werken

  1. Alexander

    Beetje raar bericht, hoe is dit onderzocht? Zijn de vragen gesteld aan 65plussers? Dat lijkt me sterk en toch staat er dat 65 pussers niet te koop zijn. Om een goed idee te krijgen hoe mensen hier mee in de toekomst mee om zullen gaan zul je mensen moeten interviewen die op het punt staan om met pensioen te gaan. Het is niet duidelijk of dit hier gedaan is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>