Ouderenbonden woest om koopkrachtverlies

piggybankPrinsjesdag gaat geen feest worden voor de ouderen in Nederland. De ouderenbonden zijn behoorlijk kwaad over de uitgelekte koopkrachtcijfers, meldt de NOS. Uit die cijfers blijkt dat ouderen het minste zullen profiteren van de koopkrachtgroei. Sterker nog: ze gaan er op achteruit. Dat geldt vooral voor de groep ouderen met een aanvullend pensioen van meer dan tienduizend euro. Dat zijn aardig wat mensen dus!  Unie KBO noemt het oneerlijk dat ouderen de zwaarste lasten moeten dragen. Volgens de bond hebben juist ouderen al veel moeten inleveren de afgelopen jaren. Daar hebben ze gelijk in. Maar zal hun boosheid helpen?
Eerder kwam al naar buiten dat de ouderenkorting omlaag gaat, en de ouderenkorting op vermogen zou verdwijnen. Uit een rapport van ING bleek vorige week nog dat het vermogen van ouderen is gestegen, in een tijd dat het vermogen van jongeren juist daalde. Maar Unie KBO wijst erop dat lang niet alle ouderen vermogend zijn. Bovendien zegt de bond dat veel ouderen ook nog met stijgende zorgkosten te maken hebben.

Liane den Haan van ouderenbond ANBO zegt dat ouderen ook hun steentje moeten bijdragen. Maar dat hebben ze volgens de belangenorganisatie de afgelopen jaren al gedaan:”De rek is er nu echt wel uit.”

Lees ook:PVV: ouderen hebben steun nodig niet Griekenland!
Lees ook:40% ouderen bezit meer dan 200.000 euro
Lees ook:Actie koopkrachtherstel ouderen van start
Lees ook:Ouderen mogen begrotingstekort grotendeels gaan dichten
Lees ook:KBO eist compensatie koopkrachtverlies ouderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>