Oud Judo-kampioen wil nu wereldtitel vissen

Vissen… Voor de meeste liefhebbers een hobby, een manier om lekker te ontspannen en een prima gelegenheid om een paar uurtjes buiten ‘bezig’ te zijn. Maar, zoals bij bijna alle sporten en spelletjes, is er ook op het gebied van de vissport een immer aanwezige drang om de beste te willen zijn. En dus staat volgende maand in Frankrijk het WK karpervissen op het programma. Met namens Nederland een opvallende deelnemer: oud Olympisch Kampioen Mark Huizinga! De oud-judoka heeft zich samen met een teamgenoot (Hans Sissingh) ingeschreven voor de World Carp Classic.

En ook hier gaat Huizinga (36) voor goud! “Ik maak kans om te winnen, maar in tegenstelling tot het judo kun je bij het vissen niet spreken van een groep favorieten. Iedereen kan winnen,” aldus Huizinga in het Algemeen Dagblad. Aan het WK karpervissen op het Lac de Madine doen 130 koppels mee van over de hele wereld. Wie van het in vijf dagen tijd de meeste kilo’s vis vangen, zijn de wereldkampioenen. Huzinga: “Dat moet je niet onderschatten, het is een slijtageslag. Je vist dag en nacht, 24 uur lang.”

Op zijn eigen site heeft Huizinga veel aandacht voor het vissen. Leuk om te zien dat de mentaliteit die hem het succes bracht in de judosport ook aanwezig is als hij de hengel ter hand neemt!

Lees ook:Hengelsport & Visbotenbeurs… hét hengelsportdomein van Europa
Lees ook:Wereldrecord vissen: 160 uur!
Lees ook:Filmpje: visser krijgt tik op z’n neus…
Lees ook:Gourmet variaties
Lees ook:Vier de herfstvakantie in de natuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>