Groene thee helpt tegen prostaatkanker

De angst van iedere man boven de vijftig: prostaatkanker. Een hele vervelende ziekte die, alhoewel goed te genezen, toch een hoop ellende kan veroorzaken. Maar er is hoop. Het drinken van veel groene thee helpt prostaatkanker te voorkomen. En ook mannen die al prostaatkanker hebben, krijgen het advies om over te stappen op groene thee: de thee gaat uitzaaiing van kanker tegen.

Onderzoekers bekeken ruim vijftigduizend Japanse mannen tussen de 40 en 69 jaar oud. Het onderzoek startte in 1990 en liep door tot 2004. In die periode werden er 404 gevallen van prostaatkanker gediagnostiseerd. 114 keer een uitgezaaide vorm van prostaatkanker, 271 keer een lokale vorm van prostaatkanker en 19 keer een niet nader gedifinieerde vorm van prostaatkanker.
De uitgezaaide vorm van prostaatkanker werd minder gezien bij de mannen die vijf of meer koppen groene thee per dag dronken. Dit gaf een vermindering van 48% ten opzichte van de groep die minder dan 1 kop groene thee per dag dronk. Het vermoeden bestaat dat de stof catechine, die in groene thee zit,  prostaatkanker indamt.

Wie meer wil weten over groene thee, kijk eens hier

Lees ook:Prostaatkanker gehad? Drink koffie!
Lees ook:Hoe meer koffie en groene thee, hoe kleiner risico op beroerte!
Lees ook:Ga je depressie te lijf met groene thee
Lees ook:Groene thee helpt met wakker worden
Lees ook:Slechte adem? Groene thee drinken helpt!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Groene thee helpt tegen prostaatkanker

  1. Jeroen

    Groene thee is niet te drinken. Maar ja, misschien moet ik er dan toch aan geloven om erger te voorkomen…

      /   Reply  / 
  2. John 50

    Maak eenskennis met de wereld van Royal T-stick, een nieuwe belevenis op theegebied

    Nog nooit was het zo eenvoudig om zonder geknoei met zakjes etc 1e klas thee te bereiden.

    De Royal T-stick is hip en trendy snel en efficient en past gewoon in je zak dus je kunt hem overal mee naar toenemen vanaf mei ook te verkrijgen in groene thee ?met lemon Rooibos en 5 vruchtensmaken met echte vruchten. Kijk voor gebruik p;
    http://www.royaltstick.nl
    Een echte aanrader en super gezond gr John

      /   Reply  / 
  3. Luke

    mensen trap er niet in,maar koop gewoon losse thee of theezakjes van goede kwaliteit en vaak voor een betere prijs dan dit product hierboven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>