Ga je depressie te lijf met groene thee

Een kopje groene thee drinken is niet alleen lekker, je hebt ook minder kans op een depressie. Dit geldt zeker voor oudere mensen die verschillende kopjes groene thee per dag drinken.Volgens Japanse onderzoekers komt dit door een ‘feel good’ stof in het drankje.

Verschillende studies brachten al eerder het drinken van groene thee in verband met het beperken van psychologische problemen. Nu ontdekten wetenschappers dat mannen en vrouwen van 70 jaar die dagelijks meer dan vier kopjes groene thee drinken 44 procent minder kans hebben op symptomen van een depressie. 34 procent van de mannen en 39 procent van de vrouwen vertoonden kenmerken van deze aandoening.

Bij zwarte thee werd dit verband niet opgemerkt. Volgens de onderzoekers zou het aminozuur theanine een kalmerend effect op de hersenen hebben. Verder onderzoek moet dit echter wel nog bevestigen.

Bron: HLN

Lees ook:Langer leven? Drink dan twee koppen thee per dag!
Lees ook:Prostaatkanker gehad? Drink koffie!
Lees ook:Groene thee is uitstekend voor je geheugen
Lees ook:Groene thee drinken……. minder vaak kanker
Lees ook:Groene thee helpt tegen prostaatkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>